De geschiedenis van stoommachines

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van stoommachines.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Nederlands Stoommachinemuseum
Het museum houdt de geschiedenis van de stoommachine levend door stoommachines te verzamelen, restaureren en onderhouden. Het is gevestigd in het voormalig stoomgemaal 'Vier Noorder Koggen' aan het IJsselmeer. Het stoomgemaal is gebouwd in 1907 en werkt nog steeds!
Museum | Medemblik
: Museum Stoomdepot
Museum Stoomdepot van de stoomstichting Nederland heeft een in klassieke stijl gebouwde locomotievenloods als thuisbasis. Op de vijf in de loods aanwezige sporen vinden de locomotieven onderdak, maar er zijn ook faciliteiten voor het ontvangen van bezoekers. Zo vind u op de 1e verdieping een kleine, nog in ontwikkeling zijnde, expositieruimte van waaruit u de restauratie van de locomotieven kunt volgen.
Museum | Rotterdam
: Stoomtrein Katwijk Leiden - Smalspoormuseum
Van lorrie tot stoomlocomotief, van mijnwagen tot personenvervoer, alles vindt je in het Nationaal Smalspoormuseum. Deze vorm van transport was tot vijftig jaar geleden niet weg te denken bij de aanleg van wegen, dijken en kanalen, in de turfwinning en de tuinbouw en niet te vergeten bij de vele steenfabrieken die ons land kende. Wie het leuk vindt kan ook een ritje maken in de stoomtrein.
Museum | Valkenburg
: Papierfabriek De middelste molen
Papierfabriek De middelste molen aan de Loenense Molenbeek produceert al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog in oude staat bewaard is gebleven. De ideale plaats om te laten zien hoe papier werd en wordt gemaakt, al of niet met watermerk.
Museum | Loenen

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links