De geschiedenis van zilver

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van zilver.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 8
: Stadsmuseum Steenwijk
Dit museum toont een uitgebreide collectie voorwerpen die met de geschiedenis van de vestingstad Steenwijk te maken hebben. Porselein, aardewerk en zilver behoren tot de vaste opstelling. In de Steenwijkkamer is er van alles te vinden over de geschiedenis van Steenwijk vanaf de prehistorie.
Museum | Steenwijk
: Gorcums Museum
Het Gorcums Museum laat in zijn historische collectie de geschiedenis van deze vestingstad zien. Ook is er Gorcums zilver en zijn er schilderijen van verschillende oude meesters te zien.
Museum | Gorcum
: Het Schoonhovens Edelambachtshuys
In de voormalige Synagoge is een grote particuliere collectie antiek zilver uit Schoonhoven van de Gouden Eeuw tot 1900 ondergebracht. De werkplaats van een zilversmid uit de 17e eeuw is te bezichtigen evenals een werkplaats van een hedendaagse smid. Heel bijzonder is de Mikwh, een traditioneel Joods bad, dat achter de synagoge is gevestigd.
Museum | Schoonhoven
: Kasteel Duivenvoorde
Duivenvoorde is een bijzonder kasteel: het werd eeuwenlang nooit verkocht maar kreeg steeds door vererving een andere eigenaar. De collectie van het museum bestaat dan ook uit veel familiestukken. Op Duivenvoorde bevindt zich onder meer een unieke collectie familieportretten, zilver, een verzameling zeldzame boeken, Delfts aardewerk en een collectie Chinees, Japans en Europees porselein waaronder twee Loosdrechtse eetserviezen.
Museum | Voorschoten
: Museum Opsterland
Dit museum laat, zoals de naam al zegt, de geschiedenis van Opsterland zien. Onderwerpen die de streek een gezicht hebben gegeven zoals de vervening worden nader bekeken. Ook de geschiedenis van de bewoners, de arbeiders en ambachtslieden (zoals zilversmeden), krijgt de aandacht.
Museum | Gorredijk
: Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Het zilvermuseum vertelt het verhaal van de zilversmederij in Nederland. Er is aandacht voor het maakproces, maar ook voor oude en nieuwe ontwerpen en er is werk te zien van afgestudeerden aan de vakopleiding.
Museum | Schoonhoven
: Fries Museum
In het Fries Museum is de rijkdom van het verleden van Friesland zichtbaar: de schoonheid van het 17de-eeuwse Friese zilver, de statige portretten uit de 16de en de 17de eeuw, de modieuze Friese kostuums, de 18de-eeuwse stijlkamers van het Eysingahuis en het mysterie van Mata Hari.
Museum | Leeuwarden
: Pastoor Janningmuseum
In het museum vinden we een collectie gebruiksvoorwerpen uit het 'het rijke roomse leven', zoals liturgische kleding, kerkelijk zilver, beelden en andere kunstschatten. Ook zijn er schilderijen van wijlen pastoor Janning te bezichtigen.
Museum | Schoonebeek

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links