De geschiedenis van woningbouw

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van woningbouw.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Digitaal museum van de volkshuisvesting
Dit digitale museum laat vijf woningbouwprojecten uit de twintigste eeuw zien. Elk project is kenmerkend voor de tijd waarin het gebouwd werd. Er is achtergrondinformatie en er zijn vijf afbeeldingen per project te bekijken.
Website
: Jaren zestig museumwoning
In een flat die werd gebouwd in 1964 is te zien hoe deze werd bewoond in de beginjaren. Bijzonder is dat de spullen in deze museumwoning door de bewoners van Spijkenisse zijn bijeengebracht. Dit leidde tot een compleet ingerichte woon-, slaap- en werkkamer; badkamer met lavet, keuken en toilet.
Museum | Spijkenisse
: Museum Nagele
In Museum Nagele spelen architectuur en beeldende kunst een belangrijke rol. De permanente architectuurexpositie gaat in op de ontstaansgeschiedenis van Nagele en haar unieke plaats in de architectuurgeschiedenis. De architecten van 'Het Moderne Bouwen' hebben een unieke stempel gedrukt op Nagele. De verhalen van ontwerpers als Rietveld, Merkelbach, Bakema, Van Eyck, Ruys en vele anderen komen aan bod.
Museum | Nagele
: Rietveld Schröderhuis
Het Rietveld Schröderhuis is in 1924 door Gerrit Rietveld gebouwd voor Truus Schröder. Als opdrachtgeefster heeft zij grote invloed op het resultaat gehad. Dit huis is het enige gebouw dat ooit volgens de architectonische principes van De Stijl is gerealiseerd.
Museum | Utrecht

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links