De geschiedenis van winkels

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van winkels.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 17
: Winkeltje Kouwenhoven
Nostalgische winkel rond 1900 met producten uit grootmoeders tijd zoals: ouderwetse zeep, oudhollands snoepgoed, nostalgische poëzieplaatjes en nog veel meer... Het winkeltje hoort bij Museum Princenhof in Delft.
Museum | Delft
: It Kokelhus fan Jan en Sjut
Het museum bestaat uit een volledig ingerichte kamer, een ouderwets kruidenierswinkeltje en een zijkamer die oorspronkelijk een veestalling was, met uniek turfsnijwerk.
Museum | Earnewald
: Museum De Grutterswinkel
Rond 1900, voor de opkomst van de supermarkt, deed iedereen zijn boodschappen bij grutterswinkeltjes. De grutterswinkel voor koloniale waren en grutterswaren van de familie Feenstra in Leeuwarden was zo'n winkel en deze is nog steeds in originele staat te bekijken.
Museum | Leeuwarden
: Museum 't Kiekhuus
Dit museum is gevestigd in een voormalige bakkerij en ontstaan uit de verzamelwoede van de familie Bakker. Het herbergt diverse verzamelingen, zoals blikken en emaille reclameborden. Daarnaast is er een Kruidenierswinkel, een Schoolklas uit grootmoederstijd en een Sigarenwinkel uit grootvaderstijd te zien.
Museum | Wolvega
: Museum Soest
In het voormalige klooster Huize Sint Jozef zijn drie etages ingericht als museum. Oude foto's, gebruiksvoorwerpen, gereedschappen en compleet ingerichte interieurs van woonkeuken, de eerste Soester limonadefabriek, een wagenmakerij, religieuze voorwerpen, boerengerei, een oorspronkelijke kruidenierswinkel of klompenmakerij worden door bijschriften of aanwezige suppoosten toegelicht.
Museum | Soest
: Museum voor het Kruideniersbedrijf Betje Boerhave
Het museum bestaat uit een winkel uit 1873 (die nog steeds in gebruik is) en een tentoonstellingsruimte waar meer te zien is over het leven van Betje Boerhave en de geschiedenis van de kruidenierswinkel.
Museum | Utrecht
: Streekhistorisch Centrum Stadskanaal
Het museum van dit centrum is gevestigd in de villa Huize ter Marse, naast de Watertoren van Stadskanaal. Het Streekhistorisch Centrum is een museum met uitgebreid archief dat zich richt op de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde. Vast onderdeel van de tentoonstelling is het Winkeltje bij de Sluis, een ouderwets kruidenierswinkeltje.
Museum | Stadskanaal
: Museummolen De Wachter
De molen is een museum over zowel molenmaken als het molenaarsvak. Er wordt nog steeds gemalen, zowel meel als specerijen. De producten van de molen worden verkocht in het bakkerswinkeltje en de de kruidenierswinkel die ook bij het museum horen.
Museum | Zuidlaren
: Oudheidkamer Buisjan
Buisjan is een klein boerenhuisje, genoemd naar zijn laatste bewoner, 'Buisjan' en doet thans dienst als oudheidkamer. Naast een kleermakerij vindt je hier een stoffen- en een kledingwinkeltje, waar Twentse kleding uit grootmoeders tijd te zien is. Er is een jaarlijkse wisselexpositie, bijvoorbeeld over kinderspeelgoed, de barbier of de schoenmaker. Verder is er een snoepwinkeltje.
Museum | Enter
: Oald Heldern
Oald Heldern De Noaberschop is niet alleen een regionaal streekdrachtenmuseum. De organisatie exploiteert ook het museum Erve Hofman, houdt oude ambachten levend, organiseert met Pasen diverse traditionele activiteiten, onderhoudt een depot met duizenden historische voorwerpen en kledingstukken en beheert een groot archief met documentatie over de geschiedenis van Hellendoorn. In dit museum vindt u fotomateriaal en andere informatie over de geschiedenis van het dorp, een ingerichte schoolklas uit vroeger tijd, archeologische vondsten, een kruidenierswinkeltje en het Johanna van Buren Museum over de streektaaldichteres.
Museum | Hellendoorn
: Museumwinkel Albert Heijn
De museumwinkel Albert Heijn bevat het originele interieur van de eerste kruidenierswinkel die in 1896 door Albert Heijn werd gestart.
Museum | Zaandam
: Bakkerijmuseum de Grenswachter
Dit museum bestaat uit een molen, een bakkerij en een oud winkeltje. Hierdoor is goed te zien hoe in vroeger tijden brood werd gemaakt en verkocht. Het is ook mogelijk zelf een broodje te bakken.
Museum | Luyksgestel
: Boerenbondsmuseum
Zien en ruiken hoe het was op een boerderij anno 1900, dat is de rode draad in het Boerenbondsmuseum. Het is een levend museum: er worden dieren gehouden en akkers bewerkt zoals dat in vroeger tijden gebeurde. Verder is er een dorpsplein met winkel, kroeg en smederij, ook zoals in vroeger tijden in gebruik.
Museum | Gemert
: Museum Heemkundekring Willem van Strijen
Dit museum toont aan de hand van een oud dorpswinkeltje en een aantal ingerichte kamers hoe er vroeger in Zevenbergen werd geleefd en gewerkt. Daarnaast zijn er voorwerpen te zien die werden opgegraven op de plaats van Kasteel Zevenbergen en het Fort Noordam.
Museum | Zevenbergen
: In den Halve Maen
In den Halve Maen is het kleinste museum op Voorne-Putten. Er is veel te zien op het gebied van oude kruidenierswaren, blikverpakkingen en tabaksartikelen. Verder is er een hoedenverzameling te bekijken.
Museum | Rockanje
: Museum Oud Overschie
Het museum heeft een verzameling historische objecten, foto's en schilderijen over de geschiedenis van Overschie. Er is ook een Buitenmuseum met verschillende historische gebouwtjes, weilanden en tuinen.
Museum | Rotterdam
: Nationaal Coöperatie Museum
De Co-op heeft honderd jaar bestaan. In dit museum, met museumwinkeltje uit de jaren twintig, is van alles te zien rond dit kruideniersmerk. Daarnaast is er meer informatie te vinden over de geschiedenis en de idealen van Verbruikscoöperaties in Nederland.
Museum | Schiedam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links