De geschiedenis van watertorens

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van watertorens.

Gevonden artikel(en): 1

: Watertorens
Watertorens Halverwege de negentiende eeuw zijn in Nederland veel watertorens gebouwd. In totaal hebben er ruim 600 torens dienst gedaan. Ze waren nodig om het waterleidingnet dat op de toren was aangesloten onder druk te houden. Destijds waren pompen nog niet sterk genoeg om dat te doen. Lees meer >>

Gevonden link(s): 4
: Watertorens in Nederland
Watertorens vormen sinds 1839 een karakteristiek onderdeel van de gebouwde omgeving in Nederland. De eerste torens dienden voor de watervoorziening van de stoomlocomotieven van de spoorwegen. Latere torens dienden de drinkwatervoorziening. Deze site van de Nederlandse Watertoren Stichting legt het een en ander uit.
Website | heel Nederland
: De watertoren van Axel
Via museum het Warenhuis is meer informatie over de watertoren van Axel te vinden. Je kunt de toren bezoeken tot een hoogte van 50 meter.
Website | Axel
: Overzicht watertorens in Nederland
Bert Booden heeft een voorliefde voor watertorens en een schat aan materiaal en informatie over 660 watertorens verzameld en op zijn website gezet. Je kunt bladeren langs de foto's of via de kaart torens in je buurt bekijken.
Website | heel Nederland
: Watertoren Heinenoord
Deze watertoren, gebouwd in 1910, is de kleinste watertoren van Nederland die in gebruik is geweest bij een waterleidingbedrijf. Als hulptoren dan, want het drinkwater werd er namelijk vanuit Oud-Beijerland naartoe gepompt. De toren bestaat uit drie etages waarvan de bovenste, het reservoir, een stalen tank is. De inhoud bedroeg 50 m3. Tot 1950 is hij in gebruik geweest voor de drinkwatervoorziening.
Industrieel erfgoed | Heinenoord

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links