De geschiedenis van vuurtorens en vuurbakens

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van vuurtorens en vuurbakens.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Polderhuis Westkapelle
Dit museum laat de geschiedenis van de dorp Westkapelle zien. Twee elementen zijn daarbij vooral van belang: de aanwezigheid van de dijk bij het dorp en de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum laat vooral zien hoe deze het leven van de inwoners van het dorp hebben beïnvloed.
Museum | Westkapelle
: Historisch Museum Den Briel
Door het Historisch Museum in vestingstad Den Briel worden 6.000 objecten bewaard. Daarvan zijn er in het museum enkele honderden tentoongesteld met de nadruk op de 80-jarige Oorlog. Het museum beheert ook het visserijmsuem van Zwartewaal en de vuurtoren van Brielle.
Museum | Brielle
: Kustverlichtingsmuseum Hoek van Holland
Waar anders dan in een vuurtoren is het Kustverlichtingsmuseum te vinden. De toren uit 1893 heeft tot 1974 dienst gedaan als baken. Nu is er een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van vuurtorens, vuurtoren modellen, lampenwisselaars, propaan gaslantarens, radiobaken, fotomateriaal en boeien, en een mooi uitzicht natuurllijk...
Museum | Hoek van Holland
: Lichtschip Texel No. 10
Schepen begeleiden op weg naar de veilige haven, dat is de taak van een lichtschip. Sinds 1858 markeerden lichtschepen gevaarlijke zandbanken voor de Nederlandse kust. Nu is er nog maar een over en deze is ingericht als museumschip.
Museumschip | Den Helder
: Fort Kijkduin
In het museum van dit fort is de geschiedenis van de forten van Den Helder te zien. Er wordt onder andere uitleg gegeven over de beginperiode van het fort Kijkduin, de landing van Engelse en Russische soldaten in Noord Holland in 1799, het bezoek van Napoleon en de kustverlichting op het duintop Kijkduin.
Fort | Den Helder

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links