De geschiedenis van verpleging en (kinder)verzorging

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van verpleging en (kinder)verzorging.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Museum Valkenheide
Eens, lang geleden, was Valkenheide een kinderbeschermings-totaal dorp. Nu is de jeugdzorg veranderd. Hoe dat is gegaan is te zien in dit museum in Maarsbergen.
Museum | Maarsbergen
: Stichting Historisch Verpleegkundig Bezit
De Stichting Historisch Verpleegkundig Bezit te Amersfoort registreert, conserveert en beheert een omvangrijke historische collectie die bestaat uit objecten, uniformen, geschriften en boeken op het gebied van de ziekenzorg.
Museum | Urk
: Het kinderwagenmuseum
Het museum heeft een collectie van maar liefst 400 kinderwagens, poppenwagens, en wiegen. Ook zijn er babykleertjes, doopjurken, volwassenen kleding, speelgoed en babyverzorgingsartikelen te zien. In een aparte vitrine staan mutsjes, schoentjes en gebruiksvoorwerpen uit verre landen tentoongesteld.
Museum | Nieuwolda
: Elisabeth Weeshuis
Dit museum heeft een vaste tentoonstelling die een beeld geeft van de economische en culturele geschiedenis van Culemborg. Omdat het museum is gevestigd in een oud weeshuis is er speciale aandacht voor het weeskind. Regelmatig zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen te zien.
Museum | Culemborg
: Van 't Lindenhoutmuseum
In voormalig Kinderdorp Neerbosch is nu een museum gevestigd. Het museum geeft een indruk hoe in de vorige eeuw in Nederland wezen werden opgevangen. Naast een historisch overzicht zijn er onder andere gereedschappen, uitgaven van de drukkerij, meubels, prenten, schilderijen en foto's te zien. Ook is er een maquette van het oude Neerbosch.
Museum | Nijmegen
: Museum van de Geest - Het Dolhuys
Het Dolhuys is een museum van de psychiatrie waar de grenzen tussen gek/gezond en normaal/abnormaal op een interactieve manier worden verbeeld. In de vaste presentatie is te zien hoe door de jaren heen de psychiatrie en de positie van de patiënt veranderden. Het museum gaat samen met het museum voor Outsiderkunst verder als Museum van de Geest.
Museum | Haarlem

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links