De geschiedenis van verdronken dorpen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van verdronken dorpen.

Gevonden artikel(en): 1

: Verdronken dorpen en polders
Verdronken dorpen en polders De regering worstelt met de vraag of in Zeeland de Hedwigepolder wel of niet onder water gezet moet worden. De strijd tegen de zee speelt een grote rol in de Zeeuwse geschiedenis. Het teruggeven van land aan de zee maakt daar ook deel van uit. Zo blijkt uit het boek Orisant. Lees meer >>

Gevonden link(s): 3
: Het verdwenen dorp West-Vlieland
Op Vlieland ligt één dorp: Oost-Vlieland. In vroeger tijden heeft er nog een tweede dorp bestaan. Dat dorp, West-Vlieland, is echter geheel door de zee verzwolgen. Het dorp lag een eind ten noordwesten van de westpunt van de Vliehors. Deze site vertelt meer.
Website | Oost-Vlieland
: Verdronken dorpen langs de Dollard
Langs de noordkust van ons land verdwenen regelmatig dorpen in de zee. Deze site geeft een goed overzicht van verdwenen dorpen langs de Dollard.
Website | Delfzijl
: Orisant
Het eiland Orisant bestaat niet meer. Alleen in oude archieven vind je nog fragmenten tekst over de gebeurtenissen aldaar en het lot van het eiland. Losse namen, aantekeningen, rekeningen. Mensen van Orisant, opgedoken uit de nooit bezochte diepten van onze geschiedenis. Deze site vertelt het verhaal van dit eiland.
Website

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links