De geschiedenis van uurwerken en (luid)klokken

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van uurwerken en (luid)klokken.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Museum Zaanse Tijd
Dit museum, gehuisvest in een schilderachtig 17e eeuws wevershuis, beschikt over een unieke verzameling historische Nederlandse uurwerken vanaf 1500 tot 1850. Daarnaast is er aandacht voor het vak van klokkenmaker en de geschiedenis van de tijdmeting.
Museum | Zaandam
: Museum Klok en Peel
Dit dubbelmuseum laat naast de geschiedenis van de Peel ook de geschiedenis van de luidklok zien. Een museum van luidklokken, carillons, bellen, torenuurwerken, klokkengieters, astronomische kunstuurwerken en nog veel meer.
Museum | Asten
: Museum Speelklok
Museum Speelklok presenteert een collectie automatische muziekinstrumenten vanaf de 15de eeuw. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal, buikorgels, smartlappen, tingeltangels, automatische orkesten zoals de beroemde Vioolspeler, straat-, kermis- en dansorgels spelen live tijdens de rondleidingen.
Museum | Utrecht
: Klokkengieterijmuseum Heiligerlee
Het museum is gevestigd in de voormalige klokkengieterij van de firma van Bergen. De collectie bevat een groot aantal klokken uit verschillende perioden die elk hun eigen geschiedenis hebben. Daarnaast zijn er diverse torenuurwerken te bewonderen. En, omdat de Fa. van Bergen ook hiermee bekendheid heeft verworven, zijn er een paar oude brandspuiten tentoongesteld.
Museum | Heiligerlee
: Klokkenvrienden Nederland
Klokken zijn een belangrijk onderdeel van het dagelijkse leven en de techniek er achter fascineert nog steeds veel mensen. Zij hebben zich verenigd in deze vereniging. Op de website van de vereniging is veel informatie over klokken te vinden.
Museum | Schoonhoven

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links