De geschiedenis van tuinderijen en groente

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van tuinderijen en groente.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Katwijks Museum
Het Katwijks Museum, dat in het vroegere zeedorp staat, besteedt vooral aandacht aan de schilderkunst die rond 1900 langs de kustlijn werd bedreven en aan de geschiedenis van de visserij. In de toekomst zullen attributen en afbeeldingen van het Rijndorp, waar veel tuinderijen waren, een eigen plek krijgen in het gebouw.
Museum | Katwijk
: De Locht, Streekboerderij en Nationaal Asperge- en Champignonmuseum
De Locht, Streekboerderij en Nationaal Asperge- en Champignonmuseum: de naam zegt eigenlijk alles al. De Limburgse agrarische geschiedenis is hier te zien.
Museum | Horst-Melderslo
: Westlands Museum voor Streek- en Tuinbouwhistorie
In het museum wordt de Westlandse geschiedenis behandeld van prehistorie tot heden. Extra aandacht gaat uit naar de ontwikkeling van de (glas)tuinbouw. Bij het museum bevindt zich een historische tuin, waarin op ouderwetse wijze producten gekweekt die vroeger veel voorkwamen in het Westland, zoals de tafeldruif, perziken, pruimen en asperges.
Museum | Honselersdijk
: Historische Tuin Aalsmeer
Op een kwekerij met een oppervlakte van ruim 1 ha. wordt de geschiedenis getoond van de tuinbouw in Aalsmeer van 1650 tot ca. 1940. Niet alleen gebruiksvoorwerpen maar ook (bijna vergeten) planten zijn te zien, evenals gereedschappen en zelfs bootjes.
Museum | Aalsmeer
: Museum Oud Noordwijk
Dit museum geeft een tijdsbeeld van het leven in Noordwijk ruim honderd jaar geleden. Niet alleen het leven van de vissers en hun bomschuiten wordt getoond. Ook de vele kruiden- en bollentelers uit het omliggende land krijgen aandacht.
Museum | Noordwijk
: De Historische Groentehof
De Historische Groentehof wordt beheerd door de Stichting Vergeten Groenten en heeft als doel om de rijkdom aan historische, bijzondere en zeldzame groenten aan iedereen te laten zien. De Historische Groentehof bevat authentieke (bijna) verdwenen groenten. De tuin bevat circa 300 rassen. Daarnaast is er ook een kruidentuin met circa 50 soorten kruiden.
Tuin of park | Beesel
: Historische tuin De Warmoes Lent en omstreken
Deze historische tuin toont het leven en werken in de tuinbouw in Lent rond 1930. Groente-, fruit- en plantenrassen worden op traditionele wijze geteeld. Er zijn gebruiksvoorwerpen, gereedschappen en er is een winkeltje met seizoensgebonden assortiment. Tevens zijn er archeologische vondsten uit de streek te zien.
Tuin of park | Lent

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links