De geschiedenis van reclame

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van reclame.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 9
: Bijzondere collectie affiches
De collectie affiches van de Universiteitsbiliotheek Amsterdam is heel divers. Naast ruim 3500 boekhandelsaffiches is er de collectie Affiches Sociale Geneeskunde, bestaande uit circa 160 voorlichtingsaffiches op het terrein van de volksgezondheid. Deze werden verzameld door hoogleraren van de Universiteit. De affiches zijn beschreven en te bekijken via de website van het Allard Piersonmuseum dat de collectie beheert. Vul daar in het zoekscherm het woord "affiche" in voor een overzicht.
Website | Amsterdam
: Collectie promotiemateriaal CPNB
De Boekenweek, de Kinderboekenweek en allerlei andere campagnes rond het lezen van boeken worden georganiseerd door het CPNB. Het reclamemateriaal dat hiervoor gebruikt wordt is ondergebracht in de collectie van de Universiteitsbibliotheek van Amsterdam. Via deze site is meer informatie te vinden. De affiches zijn te bekijken via de beeldbank van het Allard Piersonmuseum.
Website | Amsterdam
: Nederlands Persmuseum
Het Persmuseum gefuseerd met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het gebouw van het Persmuseum in Amsterdam sloot op 19 juni 2017 zijn deuren voor het publiek. Het IISG beheert collectie van het voormalige Persmuseum. Voor het doorzoeken en raadplegen van de collectie, het aanvragen van reproducties en contact over de collectie kun je terecht bij het IISG.
Museum | Amsterdam
: Gerrit Valk's Bakkerij- en IJsmuseum
In Gerrit Valk's Bakkerij- en IJsmuseum kan je zien hoe vroeger brood werd gebakken en aan huis bezorgd. Ook is een gedeelte ingericht over de industriële bakkerij. De 'IJsfabriek' laat de geschiedenis zien van de ijsbereiding van het CARACO-IJS (tegenwoordig Ola/Hertog). Reclame en verpakkingsartikelen zijn op zolder ondergebracht.
Museum | Hellendoorn
: Flipje & Streekmuseum Tiel
Dit museum biedt informatie over de geschiedenis van Tiel, zoals bodemvondsten uit de tweede eeuw en een maquette van de stad uit 1650. Het museum heeft regelmatig wisselende exposities. Daarnaast heeft reclamefiguur Flipje twee eigen museumzalen tot zijn beschikking. De geschiedenis van jamfabriek De Betuwe en van de bereiding van de jam waarmee Flipje beroemd werd is hier te zien.
Museum | Tiel
: Biermuseum De Boom
Bier is al duizenden jaren de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Het biermuseum laat zien hoe de laatste honderd jaar bier gemaakt en gedronken is. Daarnaast beschikt biermuseum De Boom over een uitgebreide verzameling verpakkings- en reclamemateriaal.
Museum | Alkmaar
: Het Bierreclamemuseum
Aan reclame voor bier is altijd veel aandacht besteedt. Dat is goed te zien in dit museum dat een collectie reclamemateriaal heeft uit de periode 1900-1960. Er kan ook in een historisch cafeinterieur een biertje worden gedronken.
Museum | Breda
: Jenevermuseum
Denk je aan Schiedam dan denk je aan jenever. Daarom staat in deze brandersstad het Jenevermuseum. In de werkende branderij van het museum wordt jenever gestookt, precies zoals 300 jaar geleden. Verder heeft het museum een collectie van reclame-uitingen, glaswerk, verpakkingen, werkmaterialen en nog veel meer.
Museum | Schiedam
: Het reclamearsenaal
Dé bewaarplaats van het erfgoed van de Nederlandse reclame. Met onder andere een virtueel museum met telkens wisselende tentoonstellingen, games en wallpapers.
On-line tentoonstelling

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links