De geschiedenis van radio

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van radio.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 8
: Wat was het nieuws?
Het radionieuws, 'verzorgd door het ANP', was lange tijd de belangrijkste bron voor het laatste nieuws in Nederland. Vrijwel alle nieuwsuitzendingen zijn via deze site in uitgetikte vorm terug te vinden, soms voorzien van aantekeningen door de nieuwslezer.
Website
: Omroepmuseum
De collectie van het Omroepmuseum is overgenomen door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Tip voor de liefhebbers van oude toestellen: zoek op de site eens naar "Ontvangers" voor een fraai overzicht van oude radio's en televisies.
Museum | Hilversum
: Museum Waalsdorp
In dit museum zijn hoofdzakelijk technische producten te zien. Veelal ontworpen voor militaire doeleinden en met een een experimenteel karakter. Deze voorwerpen zijn afkomstig van het Physisch Laboratorium TNO en het Laboratorium voor Electronische Ontwikkelingen voor de krijgsmacht (LEOK).
Museum | Den Haag
: Radio- en verzamelmuseum
Dit museum heeft een verzameling radio's uit de periode 1920-1960 en verzamelingen van o.a. oude fietsen, straalkacheltjes en zaklantaarns.
Museum | Dwingelo
: Witte's Museum, fotografie en radio
Een grote collectie radio's en fototoestellen laat prima zien hoe deze apparaten zich in de loop van de tijd hebben ontwikkeld.
Museum | Axel
: Philipsmuseum
De historische collectie van electronica-fabrikant Philips heeft een plek gekregen in een eigen museum. Van scheerapparaten als 'het eitje' en 'de staalbaard' tot de televisie die 'hondehok' werd genoemd.
Museum | Eindhoven
: Radiomuseum Reusel
De vroegste radiogeschiedenis van Nederland tot ongeveer 1935 is te zien in dit museum. Niet alleen radio's uit de fabriek zijn te zien, maar ook veel zelfgebouwde modellen van radioliefhebbers.
Museum | Reusel
: Rotterdams Radiomuseum
Een collectie van meer dan 1000 voorwerpen: de verzameling radio's van dit museum bestrijkt een periode van ongeveer 100 jaar. De oudste exemplaren zijn rond 1920 geproduceerd, de begintijd van de radio-ontvangst. Ook de platenspeler en de bandrecorder zijn ruim vertegenwoordigd.
Museum | Rotterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links