De geschiedenis van psychiatrie

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van psychiatrie.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Canon Sociaal Werk Nederland
Op deze site zijn meer dan 50 vensters te vinden over de geschiedenis van het sociaal werk in Nederland: van de allervroegste armenzorg tot de opvang van verslaafden. Ook onderwerpen als GGZ, volkshuisvesting en vrouwenopvang komen aan bod.
Website
: Museum GGZ Drenthe
GGZ Drenthe heeft een eigen museum om de psychiatrie wat meer toegankelijk maken. In het museum zijn allerlei voorwerpen te zien die te maken hebben met de behandeling en verzorging van patiënten maar ook bijvoorbeeld met voorlichting over de psychiatrie.
Museum | Assen
: Museum van de Geest - Het Dolhuys
Het Dolhuys is een museum van de psychiatrie waar de grenzen tussen gek/gezond en normaal/abnormaal op een interactieve manier worden verbeeld. In de vaste presentatie is te zien hoe door de jaren heen de psychiatrie en de positie van de patiënt veranderden. Het museum gaat samen met het museum voor Outsiderkunst verder als Museum van de Geest.
Museum | Haarlem
: Huysmuseum
Het Huysmuseum laat in een permanente tentoonstelling de geschiedenis van de psychiatrie zien. Het is gevestigd in het voormalig psychiatrisch instituut St. Antonius.
Museum | Etten-Leur
: Museum psychiatrie Venray
Psychiatrie en Venray gaan al zo'n honderd jaar samen. Het begon allemaal in 1905 met de bouw van het psychiatrisch instituut voor mannen Sint Servatius. Daarna volgde in 1907 het instituut voor vrouwen Sint Anna. Gesticht door de Broeders en Zusters van Liefde uit Gent. Beide instellingen vestigden zich in het buitengebied van Venray. Wat er daarna allemaal gebeurde en welke verhalen daar bij horen leest u hierboven in het chronologisch overzicht.
Museum | Venray

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links