De geschiedenis van post, telefoon en telegraaf

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van post, telefoon en telegraaf.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Het Telefoonmuseum
Het telefoonmuseum presenteert de historie van de telefoon en alles wat daarmee samenhangt, bijvoorbeeld ook de techniek binnenin de telefoon. Ook de vormgeving van de toestellen komt aan bod.
Website
: Postzegelontwerpen
Alles over de postzegel kun je vinden op deze site. Druktechnieken, ontwerpers, postzegeltaal, wat er op staat, en wanneer een nieuwe zegel uitkwam. Voor de liefhebbers is er ook een quiz!
Website
: Museum voor Communicatie
In het vroegere PTT-museum is veel meer te zien dan de geschiedenis van post en telecommunicatie alleen. Het museum is overgenomen door Beeld en Geluid dat de tentoonstelling opnieuw inricht.
Museum | Den Haag
: Historische collectie Verbindingsdienst
Nadat enkele officieren en onderofficieren in 1965 waren begonnen met het verzamelen en bewaren van oude Verbindingsdienst-apparatuur en documentatie, werd in februari 1969 het Museum Verbindingsdienst opgericht. In de loop der jaren werd de verzameling uitgebreid met meer apparatuur, uniformen, foto's en andere voorwerpen.
Museum | Amersfoort
: Telefoniemuseum Rotterdam
Van houten muurtelefoon tot knalgele praatpaal, allerlei soorten telefoons en toebehoren zijn te zien in dit museum en op de website.
Museum | Rotterdam
: Museum Enschedé
Museum Enschedé is het bedrijfsmuseum van Koninklijke Joh. Enschedé. In het museum zijn de geschiedenis van het bedrijf, zijn producten en zijn plaats binnen de bedrijfstak te zien. De werkzaamheden van Koninklijke Joh. Enschedé - het vroegere Joh. Enschedé en Zonen - omvatten ruim 300 jaar drukkerij, uitgeverij, lettergieterij en de vervaardiging van waardepapieren zoals bankbiljetten en postzegels.
Museum | Haarlem
: Oyfo Techniekmuseum
De vaste collectie van Oyfo Techniekmuseum beslaat zes themalijnen: Textiel, Machine- en werktuigbouw, Elektrotechniek, Telecommunicatie, Procestechniek en Radar & Detectie. Het thema duurzaamheid wordt op interactieve wijze vertaald in de E-missionzaal. Op de bovenste verdieping van het museum bevindt zich het Spel der Techniek: een uitdagende en interactieve (technische) ontdekkingszaal.
Museum | Hengelo

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links