De geschiedenis van porselein

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van porselein.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Gemeentemuseum Weesp
Sinds 2004 heeft het Gemeentemuseum Weesp de collectie Weesper porselein uit het Rijksmuseum in bruikleen. Deze is te zien naast (onder andere) archeologische vondsten, voorwerpen met betrekking tot de chocoladefabriek van Van Houten, en materiaal van andere Weesper bedrijven.
Museum | Weesp
: Gemeentemuseum Den Haag
Het Haagse gemeentemuseum heeft een belangrijke collectie mode en kleding. Daarnaast zijn er veel historische instrumenten, prenten, kunstnijverheid en Haagse stijlkamers te zien. Het museum is gevestigd in een gebouw van architect Berlage.
Museum | Den Haag
: Groninger Museum
Het Groninger Museum heeft een collectie archeologische en historische voorwerpen die ook via de website zijn te bekijken.
Museum | Groningen
: Nationaal keramiekmuseum Princessehof
Ook keramiek heeft een geschiedenis. Zodra keramiek in de menselijke geschiedenis opduikt, zien we dat de makers het verfraaien. In vorm, met decoraties en glazuur. Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken en/of statussymbolen. Het museum is gevestigd in het 18de eeuwse stadspaleis van Maria Louise van Hessen-Kassel, prinses van Oranje Nassau. Vandaar de naam Princessehof.
Museum | Leeuwarden
: Keramisch Museum Goedewaagen
Dit museum toont gedecoreerd, Nederlands industrieel aardewerk vanaf 1873. Producten van verdwenen fabrieken zoals van de Goudse grofaardewerk-fabriek De Star, de Amsterdamse plateel- en tegelbakkerij De Distel, of de Koninklijke Plateelbakkerij Zuid-Holland en Plateelfabriek Flora uit Gouda.
Museum | Nieuw Buinen
: Kasteel Duivenvoorde
Duivenvoorde is een bijzonder kasteel: het werd eeuwenlang nooit verkocht maar kreeg steeds door vererving een andere eigenaar. De collectie van het museum bestaat dan ook uit veel familiestukken. Op Duivenvoorde bevindt zich onder meer een unieke collectie familieportretten, zilver, een verzameling zeldzame boeken, Delfts aardewerk en een collectie Chinees, Japans en Europees porselein waaronder twee Loosdrechtse eetserviezen.
Museum | Voorschoten

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links