De geschiedenis van politie en marechaussee

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van politie en marechaussee.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: De collectie Frima: politie-geschiedenis
De mediatheek van de Politieacademie werkt aan een beschrijving van de collectie die via internet te zien zal zijn. De collectie bestaat vooral uit documenten, foto's en literatuur.
Website
: Museum der Koninklijke Marechaussee
De vaste expositie van het museum gaat in op de geschiedenis van de Koninklijke Marechaussee tot nu toe. Verder is er ruimte gereserveerd voor personen die een rol hebben gespeeld bij de Koninklijke Marechaussee. De werkzaamheden op de brigades waaronder brigade-bureau, stallen, smidse en het rijdende erfgoed zijn ook te zien.
Museum | Buren
: Nederlands Politie Museum
Het Nederlands Politie Museum is op dit moment gesloten voor publiek. Kijk op de website voor actuele informatie.
Museum | Apeldoorn
: Historische collectie politie eenheid Rotterdam
De Historische Collectie politie eenheid Rotterdam is eigendom van het korps en is ondergebracht in bureau Crooswijk in Rotterdam. In de collectie bevinden zich onder andere politieauto's, dienstfietsen en uniformen en een bibliotheek met foto's, oude boekwerken en rapporten.
Museum | Rotterdam
: Politiemuseum Zaandam
Verzamelaar Theo Kalf heeft zich meer dan dertig jaar bezig gehouden met de geschiedenis van de Nederlandse Politie. De door hem verzamelde collectie bevat onder andere uniformen, sabels, helmen en petten maar ook historische documenten, foto's en schilderijen. Deze zijn te zien in het Nederlands Politie Museum. De site van het oude museum geeft meer informatie over de collectie Kalf.
Museum | Zaandam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links