De geschiedenis van papier

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van papier.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Zaanse papiergeschiedenis
Deze website bevat een grote hoeveelheid informatie over de Zaanse papergeschiedenis vanaf de 16e eeuw tot het nu. Informatie over bedrijven, voorwerpen uit de papierindustrie en ook veel bronmateriaal. Bijzonder is ook de papiermolenkaart.
Website | Zaandijk
: Metamorfoze: papieren erfgoed
Papier is een vergankelijke drager van onze geschiedenis. Metamorfoze is opgericht ons papieren erfgoed zo goed mogelijk te behouden. Op de site van Metamorfoze is informatie over het behoud van papieren museumstukken te vinden.
Website
: Papiergeschiedenis Nederland
Papiergeschiedenis Nederland wil een platform zijn voor allen die geïnteresseerd zijn in de historie van het maken en gebruiken van papier en karton in Nederland vanaf de 15de eeuw. De website heeft een flink aantal links naar musea en archieven die meer vertellen over de papiergeschiedenis van Nederland.
Website
: Papiermuseum Renkum
In het museum wordt ruim aandacht gegeven worden aan de historie van het papier en de weg die het ontstaan van papier heeft afgelegd van China tot Nederland. Naast de papiermolens die hier in het beekdal van Renkum en Heelsum hebben gestaan is er informatie over papierfabricage na 1900 te zien. Die vond vooral plaats in deze omgeving bij bedrijven zoals De firma Pannekoek, Van Gelder, nu Parenco, en Schut papier.
Museum | Renkum
: Papierfabriek De middelste molen
Papierfabriek De middelste molen aan de Loenense Molenbeek produceert al sinds 1622 papier. Het is de enige papierfabriek in Nederland die nog in oude staat bewaard is gebleven. De ideale plaats om te laten zien hoe papier werd en wordt gemaakt, al of niet met watermerk.
Museum | Loenen

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links