De geschiedenis van oude ambachten (verdwenen beroepen)

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van oude ambachten (verdwenen beroepen).

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 15
: Kempenkmuseum De Acht Zaligheden
Dit streekmuseum laat het agrarische leven zien van ca. 1850 tot ca. 1950 zoals dat werd geleefd in de Brabantse streek De Kempen, en dan vooral op dat gedeelte dat 'De Acht Zaligheden' genoemd wordt.
Museum | Eersel
: De Locht, Streekboerderij en Nationaal Asperge- en Champignonmuseum
De Locht, Streekboerderij en Nationaal Asperge- en Champignonmuseum: de naam zegt eigenlijk alles al. De Limburgse agrarische geschiedenis is hier te zien.
Museum | Horst-Melderslo
: Museum Joure
Dit museum heeft collecties op het gebied van oude Friese ambachten: koffie-, thee- en tabaksfabricage en consumptie, de Friese klokkenindustrie, kopergieterij, koperslagerij, goud- en zilversmederij en het bakkers- en drukkersambacht. Daarnaast zijn er een natuurhistorische collectie, moderne kunstexposities en het geboortehuisje van Egbert Douwes.
Museum | Joure
: Oude Ambachten en Speelgoed Museum
Dit museum in Terschuur (bij Barneveld) bezit twee collecties. De collectie over meer dan 100 ambachten bevat oude gereedschappen, werktuigen en huishoudelijke artikelen met een nostalgisch tintje. De tweede collectie is een verzameling van oud en antiek speelgoed.
Museum | Terschuur
: Museum Oold Ark
Het museum Oold Ark haalt verdwenen beroepen uit de vergetelheid, door het verzamelen en tentoonstellen van bij die beroepen gebruikte gereedschappen. De expositie is vormgegeven door het gereedschap zoveel mogelijk in werkplaatsjes te plaatsen, die het uitoefenen van de oude ambachten laten zien.
Museum | Makkinga
: Oudheidkamer Uldrik Bottema
Een permanente expositie geeft een beeld van het leven en werken in Aldeboarn. Maquettes, foto's en gebruiksvoorwerpen geven een indruk van de vele beroepen en ambachten die door de jaren heen in Aldeboarn werden uitgeoefend. Deze zijn in beeld gebracht door 24 diorama's die zijn gemaakt door beeldenkunstenares Carla van der Heyde.
Museum | Aldeboarn
: Museum Soest
In het voormalige klooster Huize Sint Jozef zijn drie etages ingericht als museum. Oude foto's, gebruiksvoorwerpen, gereedschappen en compleet ingerichte interieurs van woonkeuken, de eerste Soester limonadefabriek, een wagenmakerij, religieuze voorwerpen, boerengerei, een oorspronkelijke kruidenierswinkel of klompenmakerij worden door bijschriften of aanwezige suppoosten toegelicht.
Museum | Soest
: Dorpsmuseum De Kluis
Een oud schooltje, oude ambachten en vooral veel materiaal uit de geschiedenis van Eext en de inwoners van dit dorp, dat is te zien in dit dorpsmuseum.
Museum | Eext
: Museumboerderij Den Hof
In Museumboerderij Den Hof is van alles te zien en te leren over oude ambachten en gereedschappen. Regelmatig organiseert Den Hof exposities van bijvoorbeeld keramiek en oude ambachten.
Museum | Bergentheim
: Museum Palthehof
In museum Palthehof wordt de geschiedenis van Nieuwleusen getoond. De collectie van het museum bevat onder meer materiaal uit kleine ambachtelijke bedrijfjes, boerengereedschappen, huishoudelijke voorwerpen en kledingstukken, een schoolklasje, een boerenkeuken en een 'mooie kamer'.
Museum | Nieuwleusen
: Jan Visser Museum
Machines en gereedschappen van de boer, de slager, de smid en de schoenmaker zijn te bezichtigen in dit streekmuseum. Verder is er historisch materiaal van de brandweer van Helmond te zien.
Museum | Helmond
: Het Goudse kaas- en ambachtenmuseum
Waar anders dan in de Goudse kaaswaag vind je het Goudse kaasmuseum. Maar Gouda is meer dan kaas, ook plateel, pijpen en kaarsen zijn bekende Goudse producten. Hoe deze producten in het verleden gemaakt werden is te zien in dit museum.
Museum | Gouda
: Oudheidkamer Nieuwerkerk aan den IJssel
In een mooie oude boerderij uit de zeventiende eeuw is de geschiedenis van ambacht en leven in Nieuwerkerk aan den IJssel te zien. Voorwerpen uit het dagelijks leven en van oude ambachten zijn hier te zien.
Museum | Nieuwerkerk aan den IJssel
: Openluchtmuseum Erve Kots
Openluchtmuseum Erve Kots ligt in het coulissenlandschap van de Gelderse Achterhoek. Het laat het landleven zien met authentieke boerderijen, rosoliemolen, houtzagerij en geregeld demonstraties van ambachten.
Openluchtmuseum | Lievelde
: Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof laat zien en beleven hoe de mensen rond 1900 werkten woonden, leefden en speelden. De nadruk ligt daarbij op het wonen en werken van de mensen uit de Peel. Alle gebouwen van het museum zijn afkomstig uit de omgeving. Hier zijn ze afgebroken door vrijwilligers en steen voor steen weer opgebouwd.
Openluchtmuseum | Eind

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links