De geschiedenis van onderwijs en pedagogiek

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van onderwijs en pedagogiek.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 9
: Nationaal Onderwijsmuseum
Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft een grote en veelzijdige onderwijscollectie: schoolboeken, griffels, inktpotten, telramen, schoolplaten, geografische kaarten, atlassen, foto's, toverlantaarns, agenda's, schoolbankjes en een enorm assortiment leermiddelen.
Museum | Rotterdam
: Oale Meestershuus
Het oale meestershuus werd gebouwd in 1877/78 voor het eerste hoofd der O.L.S. te Slagharen. Nu is het een streekmuseum met stijlkamer, grootmoeders keuken, kelder, schoolklasje enz. Kijk op de website voor de tentoonstellingen.
Museum | Slagharen
: Dorpsmuseum De Kluis
Een oud schooltje, oude ambachten en vooral veel materiaal uit de geschiedenis van Eext en de inwoners van dit dorp, dat is te zien in dit dorpsmuseum.
Museum | Eext
: Oald Heldern
Oald Heldern De Noaberschop is niet alleen een regionaal streekdrachtenmuseum. De organisatie exploiteert ook het museum Erve Hofman, houdt oude ambachten levend, organiseert met Pasen diverse traditionele activiteiten, onderhoudt een depot met duizenden historische voorwerpen en kledingstukken en beheert een groot archief met documentatie over de geschiedenis van Hellendoorn. In dit museum vindt u fotomateriaal en andere informatie over de geschiedenis van het dorp, een ingerichte schoolklas uit vroeger tijd, archeologische vondsten, een kruidenierswinkeltje en het Johanna van Buren Museum over de streektaaldichteres.
Museum | Hellendoorn
: Streekmuseum Ommen
Dit museum is gevestigd in een molen en een tolhuis. Het toont een aantal oude interieurs: een schoolinterieur, een huiskamertafereel en een oudsaksische boerenkeuken. Verder klederdrachten en sieraden en gebruiksvoorwerpen. Tenslotte is er de collectie Höfker, etsen en pentekeningen waarvan het merendeel Ommen en omgeving tot onderwerp hebben.
Museum | Ommen
: Educatorium Ootmarsum
Het Educatorium in Ootmarsum bezit een collectie met schoolmateriaal van vroeger tot nu: boeken, wandplaten, wandkaarten en vele tientallen voorwerpen. Een bezoek aan het museum doet de oude schooltijd dan ook herleven, maar geeft ook inzicht in het moderne onderwijs.
Museum | Ootmarsum
: De Burghse Schoole
In dit schoolgebouw van rond 1880 bevindt zich een klaslokaal in originele staat. Achter de school ligt de Karolingische burg (ca. 850) waaraan Burgh haar naam te danken heeft. In het museum is een expositie over deze ringwalburg met maquette en archeologische vondsten. Naast de wisselexposities is er de kruidentuin om te bezichtigen.
Museum | Burgh-Haamstede
: Theo Thijssen Museum
Theo Thijssen werd vooral bekend als schrijver, maar hij was ook onderwijzer, vakbondsman en sociaal-democratisch politicus. De vast collectie van dit museum laat het leven van Thijssen zien. Ook is er aandacht voor de tijd en de omgeving waarin hij leefde in verschillende wisseltentoonstellingen.
Museum | Amsterdam
: Stadsmuseum Doetinchem
Uiteraard is de geschiedenis van Doetinchem te zien in dit museum. De collectie omvat onder andere materiaal over de Gelderse tram, de distilleerderij, een oude schoolklas en allerlei archeologisch materiaal. Al deze voorwerpen laten zien hoe er geleefd werd in vroeger tijden.
Museum | Doetinchem

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links