De geschiedenis van muziekinstrumenten

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van muziekinstrumenten.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 9
: Museum Vosbergen voor muziekinstrumenten
De collectie bestaat uit muziekinstrumenten van 500 jaar voor Christus tot nu. Naast vooral negentiende eeuwse instrumenten zijn ook exotische, automatische en Europese volksinstrumenten te zien.
Museum | Eelde
: Muziek informatie- en documentatiecentrum Vlaardingen
Het centrum bestaat sinds 1977 en bezit een grote bibliotheek op het gebied van muziek en kan daardoor op vele vragen een antwoord geven. Het museumgedeelte van het centrum bevat meer dan 700 antieke-, exotische- en folkloristische muziekinstrumenten uit alle delen van de wereld.
Museum | Vlaardingen
: Sweelinck Museum
De Sweelinck Collectie is een unieke verzameling van historische toetsinstrumenten uit de 18e en de 19e eeuw. Bijzonder is de complete verzameling van in Amsterdam gebouwde instrumenten uit de 18e en 19e eeuw.
Museum | Amsterdam
: Gemeentemuseum Den Haag
Het Haagse gemeentemuseum heeft een belangrijke collectie mode en kleding. Daarnaast zijn er veel historische instrumenten, prenten, kunstnijverheid en Haagse stijlkamers te zien. Het museum is gevestigd in een gebouw van architect Berlage.
Museum | Den Haag
: Museum Speelklok
Museum Speelklok presenteert een collectie automatische muziekinstrumenten vanaf de 15de eeuw. Carillonklokken, speeldozen, pianola's, de zingende nachtegaal, buikorgels, smartlappen, tingeltangels, automatische orkesten zoals de beroemde Vioolspeler, straat-, kermis- en dansorgels spelen live tijdens de rondleidingen.
Museum | Utrecht
: Harmonium Museum Nederland
Een museum met zo'n 120 instrumenten, waarvan er ongeveer 60 tentoongesteld. Dat is waar de verzamelwoede van verzamelaar Jan Vos toe kan leiden. Samen met de Harmonium Vereniging Nederland zorgde hij ervoor dat dit museum er kwam.
Museum | Barger-Compascuum
: Pianolamuseum
Het Pianola Museum, een van de kleinste musea van Amsterdam, bevindt zich in de Jordaan. In het museum staan tal van pianola's, reproduktiepiano's en aanverwante zaken. Het muziekarchief omvat bijna 20.000 muziekrollen die op de zeer uiteenlopende instrumenten afgespeeld kunnen worden.
Museum | Amsterdam
: Muzima
Het muziekinstrumentenmuseum (Muzima) in Tilburg vertelt het verhaal van de grootste muziekinstrumentenfabriek van Europa: Kessels Muziekinstrumentenfabriek Tilburg. In de fabriek werden meer dan 500.000 instrumenten vervaardigd, variërend van koperen en houten blaasinstrumenten, strijk- en slaginstrumenten, tot piano's, pianola's en speeldozen.
Museum | Tilburg
: Accordeonmuseum De Muse
De Muse is het enige Accordeon-en Harmonica Museum in Nederland. Een bonte verzameling instrumenten is er permanent te bezichtigen. Naast een uitgebreide collectie accordeons, harmonica's, concertina's, bandonions en (mond-) harmonica's vindt u in het museum ook enkele speeldozen en kleine draaiorgeltjes (tong-orgeltjes). Tevens staat er een echte Casali Cilinderpiano.
Museum | Malden

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links