De geschiedenis van monumentale kerken

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van monumentale kerken.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Vereniging van Beheerders van Monumentale Kerkgebouwen in Nederland
De VBMK zet zich al meer dan dertig jaar in voor behoud, goed gebruik, professioneel beheer en bevorderen van belangstelling voor monumentale kerkgebouwen in Nederland. De VBMK is een kerkelijk ongebonden vereniging en telt onder haar leden meer dan 600 grote en kleine kerken, stads- en plattelandskerken, monumenten en beeldbepalende kerkgebouwen. Via de website is informatie over alle kerken te vinden.
Website
: Oude Groninger Kerken
Na zoveel eeuwen, stormen, twisten en bevingen hebben ze nog steeds een bijzondere betekenis voor veel mensen: de kerken en kerkjes van Groningen. Vaak met een nieuwe, moderne invulling. Via deze website is informatie over 91 Groninger Kerken te vinden.
Website | de provincie Groningen
: Grootste Museum van Nederland
In het buitenland is het heel normaal om die indrukwekkende kathedraal te bezoeken. Toch lopen veel mensen er in Nederland ongemerkt aan voorbij. En dat terwijl Nederlandse kerken de prachtigste kunstvoorwerpen herbergen, gemaakt door de beste kunstenaars en opgenomen in magistrale decors. Met elkaar vormen ze het grootste museum van Nederland. Museum Catharijneconvent, veertien kerken en twee synagogen staan aan de basis van dit bijzondere project. De verborgen topkunst van Nederland wordt zo toegankelijk gemaakt voor iedereen.
Website
: De Nieuwe Kerk
De Nieuwe Kerk van Amsterdam is niet alleen een monumentaal kerkgebouw maar ook de plek waar de inhuldigingsceremonie van het Staatshoofd en de nationale 4-mei herdenking plaatsvinden. Verder worden er in de Kerk grote exposities georganiseerd over schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten.
Museum | Amsterdam
: Oude Kerk
De Oude Kerk in Amsterdam is een bouwwerk waar vijf eeuwen bouwgeschiedenis aan af te lezen valt. In de kerk worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd.
Kerk | Amsterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links