De geschiedenis van misdaad en straf

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van misdaad en straf.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Canon Sociaal Werk Nederland
Op deze site zijn meer dan 50 vensters te vinden over de geschiedenis van het sociaal werk in Nederland: van de allervroegste armenzorg tot de opvang van verslaafden. Ook onderwerpen als GGZ, volkshuisvesting en vrouwenopvang komen aan bod.
Website
: Museum de Gevangenpoort
De geschiedenis van misdaad en straf wordt getoond aan de hand van beelden en verschillende straf- en martelwerktuigen.
Museum | Den Haag
: Gevangenismuseum Veenhuizen
Het Gevangenismuseum in Veenhuizen in Drenthe laat zien hoe misdadigers sinds 1600 in Nederland werden berecht en bestraft. In een nagebouwde cel is zelf te ervaren hoe het is om opgesloten te zitten en ook de schandpaal kan geprobeerd worden.
Museum | Veenhuizen
: Museum Palthehuis
Museum Het Palthe-Huis is gehuisvest in een 17de eeuws patriciërshuis. De collectie van het museum is deels te zien in de 18de eeuwse stijlkamers. In de bovenzaal van het museum is onder andere de beroemde stoel van Huttenkloas te zien. Een middeleeuwse dwangstoel, die in 1775 nog tijdens de ter dood veroordeling van de moordenaar Huttenkloas werd gebruikt.
Museum | Oldenzaal
: Museum Veere
Museum Veere laat uiteraard de geschiedenis van Veere zien in de Schotse Huizen aan de Kaai en het monumentale Stadhuis aan de Markt. Tot de collectie behoren onder meer de unieke 16e-eeuwse Stadhuisbeelden van Veere en de beroemde vergulde beker van Maximiliaan. De Schotse zolder vertelt het verhaal van de Schots-Veerse handelsrelaties. De oude Vierschaar laat zien hoe, lang geleden, recht werd gesproken. Ook is er aandacht voor Veere als kunstenaarskolonie en die kunst die dat voortbracht.
Museum | Veere
: Openluchtmuseum Ellert en Brammert
Een stap terug in de tijd kan gezet worden in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in de streek het Ellertsveld. Het wonen en leven Zuidoost-Drenthe is te zien in onder andere een plaggenhut, een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis. De reuzen Ellert en Brammert hielden in deze omgeving hun strooptochten. Zij staan nu als blikvangers bij de ingang van het museum.
Openluchtmuseum | Schoonoord

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links