De geschiedenis van medische wetenschappen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van medische wetenschappen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Collecties Medisch Erfgoed
Zowel voor onderzoek als onderwijs werden en worden er modellen en afbeeldingen van het menselijk lichaam gemaakt of preparaten bewaard. Op deze site vindt u een overzicht de collecties van vier universiteiten van Nederland en hun academische ziekenhuizen. De collecties zijn ook thematisch te rangschikken.
Website
: Bijzondere collectie affiches
De collectie affiches van de Universiteitsbiliotheek Amsterdam is heel divers. Naast ruim 3500 boekhandelsaffiches is er de collectie Affiches Sociale Geneeskunde, bestaande uit circa 160 voorlichtingsaffiches op het terrein van de volksgezondheid. Deze werden verzameld door hoogleraren van de Universiteit. De affiches zijn beschreven en te bekijken via de website van het Allard Piersonmuseum dat de collectie beheert. Vul daar in het zoekscherm het woord "affiche" in voor een overzicht.
Website | Amsterdam
: Anatomisch Museum Bleulandinum
Dit museum heeft een grote verzameling modellen van het menselijk lichaam. Ze zijn gemaakt van was, papier-maché, hout, porselein, gips en kunststof. Maar er zijn ook preparaten van echte menselijke organen te zien. Het museum is gevestigd in het UMC Utrecht.
Museum | Utrecht
: Museum de Dorpsdokter
Een museum gewijd aan de werkzaamheden van de dorpsdokter, in vroeger tijden een belangrijke persoon in ieder dorp. Naast oude medische platen en boeken, toont het museum het instrumentarium van de dorpsdokter uit de periode 1800-1945. Onder andere zijn te zien amputatiezagen, aderlaatvlijmen, een bloedzuiger op sterk water, verlostangen met houten handvatten en ouderwets narcosemateriaal. Het museum bezit ook de collectie van het voormalige drogisterijmuseum.
Museum | Hilvarenbeek
: Medisch Farmaceutisch Museum De Griffioen
Dit museum bezit een verzameling historische medische instrumenten, een hoeveelheid verpleegkundige gebruiksvoorwerpen, een oude apotheek en een bibliotheek. In het museum wordt tijdens de rondleidingen vooral de nadruk gelegd op de geschiedenis van het instrument zoals dat door medici werd gebruikt.
Museum | Delft
: Museum Boerhaave
Museum Boerhaave is het Rijksmuseum voor de Geschiedenis van de Natuurwetenschappen en van de Geneeskunde. Meer dan 400 jaar Nederlandse wetenschapsgeschiedenis is er te bekijken. Een groot deel van de voorwerpen uit de collectie is ook via de website te zien.
Museum | Leiden
: Nationaal Medisch Museum
Dit museum is gesloten maar zal worden voortgezet in een andere vorm. Kijk voor de laatste informatie op de website van het museum.
Museum | Dordrecht

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links