De geschiedenis van luchtvaart en vliegtuigen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van luchtvaart en vliegtuigen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Luchtvaart- en oorlogsmuseum Texel
De ideeën voor het oprichten van het toenmalige Luchtvaart Museum Texel zijn ontstaan na de viering van het 50-jarig bestaan van vliegveld Texel in 1987. Aan dit festijn was het 70-jarig bestaan van het Amfibisch Oefenkamp 'De Mok' gekoppeld. Naast deze onderwerpen toont het museum ook materiaal over de luchtoorlog in de Tweede Wereldoorlog en de Georgische Opstand uit diezelfde periode.
Museum | De Cocksdorp
: Nationaal Militair Museum
Het militair museum geeft een verhalend beeld van de militaire geschiedenis van ons land in al haar facetten. Op de plek waar in 1913 de Luchtvaartafdeling van de Koninklijke Landmacht werd opgericht staat nu een indrukwekkend gebouw. Ontdek het Arsenaal en dwaal tussen tanks en vliegtuigen.
Museum | Soest
: Vliegend Museum Seppe
Vliegend Museum Seppe is een museum met groot aantal vliegwaardige antieke vliegtuigen zoals een Tiger Moth uit 1939, een piper cub, een Yak 52 en nog vele andere. In het museum vindt u verder een replica van de wright flyer 1909, diverse opengewerkte motoren, simulatoren en nog veel meer.
Museum | Bosschenhoofd
: AVOG's crashmuseum
De luchtoorlog in de jaren 1940-1945 krijgt speciale aandacht in dit museum. Er storten in die periode rond de 400 vliegtuigen neer in de Achterhoek. Het hoe en waarom van die indrukwekkende crashes is te zien in dit museum.
Museum | Lievelde
: Luchtoorlogmuseum Fort Veldhuis
Dit museum, gevestigd in een fort, toont allerlei objecten die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Dit wisselt van diverse tekeningen en artikelen tot en met (zelf opgegraven) vliegtuigonderdelen.
Museum | Heemskerk
: CRASH luchtoorlog- en verzetsmuseum '40-'45
Dit kleine museum vertelt over de luchtoorlog en het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er is onder andere een radiokamer en een gereconstrueerde spitfire te zien in het museum.
Museum | Aalsmeer

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links