De geschiedenis van literatuur

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van literatuur.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Literatuurgeschiedenis.nl
Literatuurgeschiedenis.nl beschrijft de geschiedenis van de hele Nederlandse literatuur van 'Hebban olla vogala' tot Tirza. De website met teksten, beelden en opdrachten wordt veel gebruikt in het onderwijs en daarbuiten.
Website
: Women Writers
In de database van deze website is een schat aan informatie over Nederlandse schrijfsters en de ontvangst van hun werk te vinden. Hoe reageerden recensenten en lezers op de boeken en verhalen van schrijfsters? Vind het op deze unieke website.
Website
: Literatuurmuseum
Van de liefdesbrieven van J. Slauerhoff en het manuscript van De avonden van Gerard Reve tot de portretten van Willem Frederik Hermans en de motorlaarzen van Jan Cremer. Het literatuurmuseum verzamelt alles op het gebied van de Nederlandse literatuur na 1750. In de collectie zijn meer dan 6000 schrijvers vertegenwoordigd.
Museum | Den Haag
: Louis Couperus Museum
In de vaste presentatie van het museum worden voorwerpen uit Couperus' persoonlijke omgeving tentoongesteld zoals zijn schrijfbureau en het portret van zijn vader. Ook zijn er handschriften en manuscripten van Couperus te zien afkomstig van het Letterkundig Museum. Daarnaast worden per jaar twee exposities georganiseerd rond wisselende thema's uit Couperus' oeuvre.
Museum | Den Haag
: Multatuli Huis
Eduard Douwes Dekker werd op 2 maart 1820 geboren op de bovenste verdieping van een klein huisje in de Korsjespoortsteeg te Amsterdam. Een jongen van eenvoudige afkomst die zijn milieu ontsteeg. Met de roman Max Havelaar werd hij op slag beroemd. In het Multatuli Huis, het geboortehuis van Nederlands grootste 19e-eeuwse schrijver, zijn het museum en het Multatuli Genootschap gevestigd.
Museum | Amsterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links