De geschiedenis van levende geschiedenis

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van levende geschiedenis.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Napoleontische Associatie der Nederlanden
Verschillende verenigingen die zich bezighouden met de geschiedenis van de Napoleontische tijd hebben zich verzameld in deze Associatie. Gezamenlijk spelen de leden regelmatig gebeurtenissen en veldslagen na uit de tijd van Napoleon, vaak op historische locaties.
Website
: Platform Levende Geschiedenis
In Nederland zijn verschillende groepen die zich bezig houden met levende geschiedenis. Een keer per jaar organiseren deze het Festival Levende Geschiedenis. Op de site van het festival is meer te vinden over de verschillende groepen.
Living History
: Vereniging Levende Geschiedenis Nederland
De VLGN is een multi-period re-enactment vereniging welke zich richt op de jaren 1568 tot 1912. Dat wil zeggen dat er binnen de vereniging verschillende groepen zijn die zich bezig houden met het naspelen van een bepaalde historische periode. De site heeft een agenda van activiteiten.
Living History
: Archeon
Alle 43 gebouwen in dit park zijn nauwgezette reconstructies van gebouwen die ooit in Nederland stonden. Ze stammen uit de prehistorie, de Romeinse Tijd en de Middeleeuwen. In de gebouwen is te zien hoe ze destijds bewoond werden en acteurs vertellen en demonstreren de gebruiken uit die perioden. Levende geschiedenis dus...
Openluchtmuseum | Alphen aan de Rijn

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links