De geschiedenis van kunstschilders

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van kunstschilders.

Gevonden artikel(en): 2

: RemBench: grasduinen in Rembrandts erfenis
RemBench: grasduinen in Rembrandts erfenis Voor wie onderzoek wil doen naar Rembrandt of gewoon alles wil weten over de oude meester staat sinds deze maand RemBench online, een database die de gebruiker op slimme wijze de mogelijkheid geeft om te zoeken in bronnen en kunstwerken. Lees meer >>

: Geesje Kwak
Geesje Kwak In het gerestaureerde Rijksmuseum is een mooie collectie werk van de schilder Breitner te zien. Een van die werken is het schilderij 'Meisje in witte kimono'. Het maakt deel uit van een hele serie schilderijen van meisjes in kimono. Het afgebeelde meisje is steeds Geesje Kwak. Lees meer >>

Gevonden link(s): 8
: De brieven van Vincent van Gogh
Deze gratis toegankelijke, volledig geannoteerde en uitgebreid geïllustreerde website bevat alle bekende brieven van en aan Vincent van Gogh in oorspronkelijke talen (Nederlands en Frans) en Engelse vertaling.
Website
: Rijksbureau voor Kunsthistorische documentatie
Het RKD is een belangrijkste kunsthistorische kenniscentrum. Het RKD beheert een grote collectie archief-, documentatie- en bibliotheekmateriaal over de westerse kunst van de late middeleeuwen tot nu. Wie iets zoekt over een kunstenaar kan via de databases op deze site veel informatie vinden.
Website
: Van Gogh in Nuenen en museum Vincentre
Lopen in de voetsporen van Vincent van Gogh. Dat kunnen we in Nuenen gerust letterlijk nemen! Het unieke is dat we de verhalen over Van Gogh, de brieven van hem en zijn schilderijen op een en dezelfde plaats kunnen tonen en laten ervaren. In het museum Vincentre horen we de verhalen over hem en lezen we zijn verhalen over Nuenen, toen hij hier woonde en werkte van 1883 tot 1885.
Museum | Nuenen
: Het Van Goghhuis
Gedurende zijn leven heeft Vincent van Gogh (1853-1890) drie maanden in Drenthe gewoond, waarvan twee in het logement van Hendrik Scholte in Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Een deel van dit logement is in oude luister hersteld en omgetoverd tot een café-restaurant anno 1880. Er is te zien hoe Van Gogh Drenthe moet hebben ervaren.
Museum | Veenoord
: Panorama Mesdag
Hendrik Willem Mesdag legde vanaf de top van een Schevenings duin dit vergezicht op de zee, de duinen en het dorp Scheveningen vast. Hij maakte zo het grootste schilderij van Nederland: 120 meter lang en 14 meter hoog. Het geeft een uniek uitzicht op het dorp in 1881. Er zijn ook andere werken van Mesdag en tijdgenoten te zien.
Museum | Den Haag
: Museum Het Rembrandthuis
De naam zegt het al: het huis waar Rembrandt tussen 1639 en 1658 heeft gewoond is nu een museum, Museum het Rembrandthuis. Hier is van alles te zien over de oude meester, zijn werk en het kunstschildersvak in de zeventiende eeuw.
Museum | Amsterdam
: De Mesdag Collectie
De Mesdag Collectie bevat de uitzonderlijke verzameling 19de-eeuwse kunst van de beroemde zeeschilder en kunstverzamelaar Hendrik Willem Mesdag en zijn vrouw Sientje Mesdag-van Houten. Een selectie is te zien in het woonhuis van schilder Mesdag en zijn vrouw, maar ook de site geeft veel informatie over de collectie..
Museum | Den Haag
: Mondriaanhuis
Het Mondriaanhuis (Museum voor Constructieve en Concrete Kunst) laat de persoon, het werk, en het ideeëngoed van de schilder Pieter Cornelis Mondriaan (1872-1944) zien, evenals werk van zijn tijdgenoten en artistieke erfgenamen.
Museum | Amersfoort

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

Boektip

Meer geschiedenis? Kijk eens bij BOL.com naar dit boek: