De geschiedenis van interieur- en meubelontwerp

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van interieur- en meubelontwerp.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: De geschiedenis van Kanaleneiland
In de jaren vijftig werd in Utrecht de wijk Kanaleneiland gebouwd, een modelwijk die werd ingericht volgens de nieuwste ideeën over wonen en samenleven. Deze site vertelt meer over bouwen met Licht, Lucht en Ruimte, laat een modelwoning zien en vertelt hoe het verder ging met de modelwijk.
Website | Utrecht
: Gispen Museum
Het Gispen Museum is niet meer in Culemborg te bezoeken. De Stichting Gispen Collectie doet onderzoek naar locaties in Nederland waar het museum kan worden ondergebracht.
Museum | Culemborg
: Jaren zestig museumwoning
In een flat die werd gebouwd in 1964 is te zien hoe deze werd bewoond in de beginjaren. Bijzonder is dat de spullen in deze museumwoning door de bewoners van Spijkenisse zijn bijeengebracht. Dit leidde tot een compleet ingerichte woon-, slaap- en werkkamer; badkamer met lavet, keuken en toilet.
Museum | Spijkenisse
: Museum de Voorde
Naast de geschiedenis van Zoetermeer, richt dit museum zich vooral op het verzamelen en tentoonstellen van naoorlogse interieurobjecten. Het museum beheert een grote collectie "Populair Design". Deze bestaat uit alledaagse gebruiksvoorwerpen die een indruk geven van het leven in Nederland.
Museum | Zoetermeer
: Huis Sonneveld
Een modern huis uit de jaren dertig waarin goed te zien is wat werd bedoeld met 'het Nieuwe Bouwen'. Veel licht en staal, en de meubels van ontwerper Gispen, geven dit huis een voor die tijd avant-garde interieur.
Museum | Rotterdam
: Centraal Museum Utrecht
Het Centraal Museum in Utrecht bestaat al sinds 1838. Het bezit oude, moderne en toegepaste kunst evenals historische mode en een collectie Utrechtse stadsgeschiedenis, waaronder recente Romeinse vondsten. Het Centraal Museum bezit verder de grootste collectie Rietveld-ontwerpen in de wereld en beheert het Dick Bruna huis en Landhuis Oud-Amelisweerd.
Museum | Utrecht
: Rietveld Schröderhuis
Het Rietveld Schröderhuis is in 1924 door Gerrit Rietveld gebouwd voor Truus Schröder. Als opdrachtgeefster heeft zij grote invloed op het resultaat gehad. Dit huis is het enige gebouw dat ooit volgens de architectonische principes van De Stijl is gerealiseerd.
Museum | Utrecht

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links