De geschiedenis van hunebedden

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van hunebedden.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: OERmuseum
Dit museum neemt je mee op ontdekkingsreis door de oertijd. De reis begint bij de laatste ijstijd en de Neanderthalers. Daarna komen de rendierjagers in beeld. Daarna volgt de steentijd met zijn hunebedbouwers. Ook de bronstijd en de ijzertijd worden nader toegelicht. De archelologische vondsten, veelal in de buurt gevonden, geven een inkijkje in het leven in Drenthe in de oertijd.
Museum | Diever
: Hunebedcentrum Borger
Meer dan 5000 jaar geleden richtte een boerenvolk imposante grafmonumenten op. Duizenden jaren lang, tot op de huidige dag hebben deze hunebedden de tand des tijds doorstaan. Bij een hunebed sta je oog in oog met de prehistorie. Maar hoe leefde dat boerenvolk, hoe beleefden ze vreugde en verdriet, hoe kregen ze die tonnenzware stenen op elkaar?
Museum | Borger
: Muzeeaquarium Delfzijl
Vier musea in een: dat is het Muzeeaquarium Delfzijl. Het museum beschikt over een viertal unieke collecties: zoals de collectie archeologie met het meest noordelijk gevonden hunebed. Verder geologie, schelpen uit de hele wereld en de scheepvaartgeschiedenis van de zeehaven van Delfzijl, met modelboten en oude scheepsvoorwerpen.
Museum | Delfzijl
: Virtuele Hunebed-tour
Via deze speciale VR-tour van het hunebedcentrum kun je online zes hunebedden bekijken. Dezelfde pagina toont ook informatie over alle andere hunebedden in Drenthe (en eentje in Groningen).
On-line tentoonstelling | Borger

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links