De geschiedenis van huishoudelijk werk

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van huishoudelijk werk.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Kachelmuseum Vriezenveen
Het Kachelmuseum in Vriezenveen is een verzameling kachels, fornuizen en haarden die door verzamelaar Johan Abbink bij elkaar zijn verzameld. Het museum telt meer dan 400 kachels, haarden en fornuizen uit de periode 1750 tot heden. Hiermee krijg je een goed overzicht van de ontwikkeling van de techniek van deze warmtebron. De kachelverzameling geeft ook een goed beeld van de verschillende stijlen: van de sobere keukenkachel tot de rijk geornamenteerde stijlkachels uit grote herenhuizen.
Museum | Vriezenveen
: Culilnair Historisch Kookmuseum
Het koken en bewaren van eten kent een lange geschiedenis. Het kookmuseum toont deze in een steeds wisselende expositie. Aan de hand van keukengerei en keukenmaterialen, veelal handgemaakt, is een doorsnee te zien van de Nederlandse eetcultuur. Daarnaast bezit het museum een grote verzameling culinaire boeken.
Museum | Appelscha
: Museum Vekemans
Dit museum heeft bijzonder collecties. De eerste is de collectie van het wasch- en strijkmuseum. Deze laat de geschiedenis zien van de gewone huishoudelijke klussen zoals wassen en strijken. Voorheen hoorde daar ook het bleken nog bij. Ten tweede is er de collectie Brabant Goedgemutst. Deze collectie laat zien hoe vroeger mutsen en poffers werden gemaakt en hoe elke streek weer andere varianten droeg.
Museum | Boxtel
: Philipsmuseum
De historische collectie van electronica-fabrikant Philips heeft een plek gekregen in een eigen museum. Van scheerapparaten als 'het eitje' en 'de staalbaard' tot de televisie die 'hondehok' werd genoemd.
Museum | Eindhoven

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links