De geschiedenis van hofjes

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van hofjes.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Het Vrouwenhuis
Museum Het Vrouwenhuis in Zwolle is een hofje gesticht door de amateurschilderes Aleida Greve (1670-1742). In haar testament bepaalde zij dat haar huis tot een hofje voor bejaarde dames moest worden bestemd. Dat hofje is nu ook een museum en kan worden bekeken.
Museum | Zwolle
: Sint Anna aalmoeshuis
Een hofje met een bijzondere kapel. De kapel is in de Beeldenstorm ongeschonden gebleven en heeft daardoor nog een middeleeuws interieur. Ook andere Leidse hofjes zijn te vinden via de site van dit hofje.
Museum | Leiden
: Streekmuseum Jan Uten Houte
Dit streekmuseum is gevestigd in enkele panden van het oude Sint Paulushofje in Etten-Leur. Het museum laat de geschiedenis van het leven in dit dorp zien. Zowel het dagelijkse leven als het religieuze leven krijgen aandacht. Er is zelfs een rampenhoek, die toont wat in vroeger tijden bij rampspoed, zoals bij brand, werd gedaan.
Museum | Etten-Leur
: Tuin Hof van Wouw
Bij het Haagse Hofje van Wouw is een zeventiende eeuwse tuin gereconstrueerd die u kunt bezoeken. Naast verschillende vruchtbomen is de grootste attractie van de tuin een collectie van ruim twintig verschillende soorten citrusbomen, een zogenaamd 'Aurantium'.
Tuin of park | Den Haag

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links