De geschiedenis van hanzesteden en -handel

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van hanzesteden en -handel.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Noordelijk Scheepvaart Museum
In twee vijftiende-eeuwse museumpanden komen verschillende thema's aan bod uit de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart, vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. Deze zijn onder andere de Hanzevaart in de middeleeuwen, turf- en binnenvaart, schippersleven, kust- en waddenvaart, scheepsbouw, visserij en walvisvaart.
Museum | Groningen
: Historisch Museum de Waag
In de monumentale Waag uit 1528 is het Historisch Museum Deventer gevestigd. Diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van de stad worden hier tot leven gebracht: van het eerste kerkje tot bloeiende Hanzestad, de rijkdom in de 17e en 18e eeuw en de koek- en rijwielfabrieken van de negentiende eeuw.
Museum | Deventer
: Kalkovens Hasselt
De vaste collectie van dit museum omvat historische foto's, oude schoolplaten over schelpenvissen langs het strand en de productie van schelpkalk en historisch filmmateriaal. Dit alles is te zien in de oude kalkoven van Hanzestad Hasselt.
Museum | Hasselt
: Het Oude Stadhuis Hasselt
In het stadhuis geeft een permanente tentoonstelling een beeld van de geschiedenis van de Hanzestad Hasselt. Aan de hand van diverse voorwerpen en afbeeldingen wordt het maatschappelijke, religieuze en culturele leven in de loop van de historie nader toegelicht.
Museum | Hasselt
: Kamper Koggewerf
De groei van de Hanzesteden kwam voor een groot deel door de Kogge. Dit schip had een lengte van 15 tot 30 meter en kon over lange afstand betrekkelijk grote ladingen over zee vervoeren. Honderden Koggen bevoeren in de late Middeleeuwen de Noord- en Oostzee. Op de Koggewerf in Kampen is er een gebouwd en veel te zien rond dit schip.
Museum | Kampen
: Museum 't Ponthús
Door dit museum loopt een tijdbalk van het jaar nul tot nu. Aan de hand van deze tijdbalk wordt kort ingegaan op een gebeurtenis uit de geschiedenis van Stavoren zoals o.a. de Slag bij Staveren, het St. Odulf klooster, het Hanzeverleden, de plunderingen door de Noormannen, scheepvaart enz.. Ook de recente geschiedenis wordt niet vergeten.
Museum | Stavoren
: Hanzefietsroute
Van de twaalfde tot de zeventiende eeuw liep een groot deel van de handel in noord Nederland en het noorden van Duitsland via de Hanze, een machtig verbond van handelaren. Deze fietstocht voert langs de restanten van dit machtige verbond die nog in allerlei steden zijn terug te vinden.
Fietsroute

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links