De geschiedenis van handwerken

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van handwerken.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 3
: Borduurmuseum Het losse steekje
Het wordt ook wel schilderen met draad genoemd: borduren. Met evenveel zorg waarmee schilderijen worden gemaakt, worden garen en zijde geselecteerd, in de naald gestoken en creëren vaardige handen de mooiste werken. De collectie van dit museum omvat 1.500 verschillende borduurwerken. Dit zijn borduurwerken met onder andere Bijbelse taferelen, jachttaferelen, schepen, portretten, dieren, bloemen, kinderen en merklappen. Regelmatig zijn er wisselexposities te zien.
Museum | Barneveld
: Handwerkmuseum Albertje - handwerken uit grootmoeders tijd
Dit kleine museum toont een verzameling handwerken. Het handwerk dat meestal door vrouwen en meisjes werd gemaakt terwijl ze thuis zaten. Maar ook handwerk van kinderen die op de lagere school en op vervolgopleidingen dit verplicht moesten maken. Het msuem is open op afspraak.
Museum | Ouwsterhaule
: Streekmuseum De Moennik
Hoe de inwoners van Helden vroeger leefden is te zien in het streekmuseum van het dorp. Oude werktuigen en foto's laten zien hoe het vroeger was. Daarnaast bezit het museum een unieke collectie breischeien. Dat zijn voorwerpen die de herders in oude tijden gebruikten bij het breien als garengeleider.
Museum | Helden

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links