De geschiedenis van handelshuizen en -families

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van handelshuizen en -families.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 8
: Historisch Museum Vriezenveen
Historisch Museum Vriezenveen (voorheen: Museum Oud Vriezenveen) is beroemd geworden om haar uitgebreide Russische afdeling. Hier wordt het verhaal van de Rusluie verteld, een groep Vriezenveense kooplui die in de 18e en 19e eeuw een Vriezenveense handelskolonie in Sint Petersburg oprichtten. Maar het museum heeft u veel meer te bieden, zoals ondergoed, een brand en een bankroof.
Museum | Vriezenveen
: Museum Willet-Holthuijsen
Museum Willet-Holthuysen is gevestigd in een zeventiende eeuws volledig ingericht Amsterdamse grachtenpand dat dagelijks voor publiek geopend is. Mevrouw Willet-Holthuysen liet in 1895 het huis met de inboedel en de kunstverzameling van haar echtgenoot na aan de stad Amsterdam op voorwaarde dat het huis een museum zou worden.
Museum | Amsterdam
: Het Honigbreethuis
Aan de hand van het leven van de familie Breet krijgt de bezoeker een indruk van de wooncultuur en het maatschappelijk leven van welgestelden in de Zaanstreek in de eerste helft van de negentiende eeuw.
Museum | Zaandijk
: Museumwinkel Albert Heijn
De museumwinkel Albert Heijn bevat het originele interieur van de eerste kruidenierswinkel die in 1896 door Albert Heijn werd gestart.
Museum | Zaandam
: Museum Jan Boon (het Walhuis)
Dit museum is genoemd naar Jan Boon, de laatste reder van De Rijp, en laat zien hoe diens leven geweest is. Tijdens de zomer zijn er bovendien wisselende exposities te zien.
Museum | De Rijp
: Museum Grietje Tump
Dit museum was niet zo lang geleden nog het woonhuis van Grietje Tump, afkomstig uit een beroemde familie van vastgoedhandelaren. De rijkdom van deze familie is terug te zien in de vaste collectie van het museum. Deze wordt gevormd door meubelstukken, gebruiksvoorwerpen en sieraden, en bijzonder textiel zoals doopjurken en merklappen.
Museum | Landsmeer
: Museum Bisdom van Vliet
De familie Bisdom van Vliet bewoonde een statig huis in Haastrecht. Dankzij de laatste bewoonster, Paulina Bisdom van Vliet, is het nu een woonhuismuseum waar goed is te zien hoe de welgestelden woonden aan het eind van de negentiende eeuw.
Museum | Haastrecht
: Museum Enschedé
Museum Enschedé is het bedrijfsmuseum van Koninklijke Joh. Enschedé. In het museum zijn de geschiedenis van het bedrijf, zijn producten en zijn plaats binnen de bedrijfstak te zien. De werkzaamheden van Koninklijke Joh. Enschedé - het vroegere Joh. Enschedé en Zonen - omvatten ruim 300 jaar drukkerij, uitgeverij, lettergieterij en de vervaardiging van waardepapieren zoals bankbiljetten en postzegels.
Museum | Haarlem

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links