De geschiedenis van grafische vormgeving en illustraties

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van grafische vormgeving en illustraties.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 11
: Emblem Project Utrecht
27 Nederlandse boeken met verbeeldingen van de liefde (emblemata) uit de zeventiende eeuw zijn gedigitaliseerd en doorzoekbaar via deze site.
Website
: Bijzondere collectie affiches
De collectie affiches van de Universiteitsbiliotheek Amsterdam is heel divers. Naast ruim 3500 boekhandelsaffiches is er de collectie Affiches Sociale Geneeskunde, bestaande uit circa 160 voorlichtingsaffiches op het terrein van de volksgezondheid. Deze werden verzameld door hoogleraren van de Universiteit. De affiches zijn beschreven en te bekijken via de website van het Allard Piersonmuseum dat de collectie beheert. Vul daar in het zoekscherm het woord "affiche" in voor een overzicht.
Website | Amsterdam
: Boekvormgeving en oude boeken
De Universiteitsbibliotheek van Amsterdam toont via haar website een fraaie selectie voorwerpen uit haar collectie. Ook zijn er links databanken en verzamelingen zoals de Academische Collecties of de Early Dutch Books.
Website | Amsterdam
: Postzegelontwerpen
Alles over de postzegel kun je vinden op deze site. Druktechnieken, ontwerpers, postzegeltaal, wat er op staat, en wanneer een nieuwe zegel uitkwam. Voor de liefhebbers is er ook een quiz!
Website
: Atelier Dick Bruna en Nijntje Museum
Hoewel Nijntje niet ouder wordt heeft ze toch al een geschiedenis van meer dan vijftig jaar. In Utrecht is daarom het Nijntje Museum opgezet. In het Centraal Museum is het atelier van Dick Bruna te zien.
Museum | Utrecht
: Stadskasteel Zaltbommel
Het Maarten van Rossum Museum is het streekmuseum voor de geschiedenis, de kunst en kunstnijverheid van de Bommelerwaard. Het heeft ook een speciale Fiep Westendorp-collectie, gewijd aan de illustratrice uit Zaltbommel. Het museum is gehuisvest in een stadskasteel dat ooit gebouwd werd door de legendarische Gelderse veldheer Maarten van Rossum (ca.1490-1555).
Museum | Zaltbommel
: Escher in het paleis
Op de mooiste plek van Den Haag staat een klein achttiende eeuws paleisje dat tegenwoordig gewijd is aan het werk van M.C. Escher (1898-1972). De Nederlandse graficus die water omhoog laat stromen, vogels in vissen verandert en handen elkaar laat tekenen.
Museum | Den Haag
: Nederlands Persmuseum
Het Persmuseum gefuseerd met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Het gebouw van het Persmuseum in Amsterdam sloot op 19 juni 2017 zijn deuren voor het publiek. Het IISG beheert collectie van het voormalige Persmuseum. Voor het doorzoeken en raadplegen van de collectie, het aanvragen van reproducties en contact over de collectie kun je terecht bij het IISG.
Museum | Amsterdam
: Nederlands Steendrukmuseum
De collectie van het Nederlands Steendrukmuseum omvat boekillustraties, cartografie, reclameplaten en lithografie van bekende kunstenaars. Naast de vaste collectie heeft het museum regelmatig exposities van kunstenaars of rond thema's. Daarnaast is het een 'levend' museum. De aanwezige steendrukpersen - waaronder een replica van de eerste houten steendrukpers - worden nog regelmatig gebruikt.
Museum | Valkenswaard
: De botanische schilderijen van Alida Withoos
Alida Withoos was een getalenteerd bloemenschilderes in de Gouden Eeuw. Deze on-line tentoonstelling vertelt over haar leven en werk.
On-line tentoonstelling
: Het geheugen van Nederland
Het Geheugen van Nederland is een grote digitale verzameling van illustraties, foto's, teksten, films en audiofragmenten, allemaal van eigen bodem. Ontdek wat Het Geheugen te bieden heeft via thema's of zoek gericht naar (beeld)- materiaal in de meer dan 700.000 afbeeldingen.
Beeldbank

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links