De geschiedenis van geld, munten en penningen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van geld, munten en penningen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Historische lonen en prijzen
Wat was een gulden waard in 1680? Hoeveel betaalde je voor een brood in 1734? Gegevens om deze vragen te beantwoorden zijn te vinden op deze website. De site is in het engels zodat buitenlandse onderzoekers de gegevens ook kunnen gebruiken.
Website
: Nationale Numismatische Collectie
De Nationale Numismatische Collectie (NNC) is de grootste collectie in Nederland van papiergeld, munten, penningen en daaraan gerelateerde objecten. Denk hierbij aan niet-westerse betaalmiddelen, productiemiddelen en een uitgebreide bibliotheek. In totaal gaat het om circa 400.000 objecten. De Nederlandsche Bank (DNB) beheert de NNC. Leuke rubriek op de site is De Munt van de Maand.
Website
: Munt- en Penningkabinet Surhuisterveen
In het Munt- en Penningkabinet te Surhuisterveen treft u een permanente collectie munten en penningen. De geschiedenis van het geld van 600 v. Chr. tot heden. Een heel bijzondere verzameling met als specialisatie de Friese muntslag.
Museum | Surhuisterveen
: Streekmuseum Stevensweert
Het Streekmuseum van Stevensweert vertelt de geschiedenis van een eiland in de Maas, met daarop de dorpen Stevensweert en Ohé en Laak. De belangrijkste thema's zijn de baggervondsten, Jan van Steffeswert, het kasteel van Stevensweert, kasteel Walburg, de vesting Stevensweert en de munten van de graven Van den Bergh.
Museum | Stevensweert
: Museum Enschedé
Museum Enschedé is het bedrijfsmuseum van Koninklijke Joh. Enschedé. In het museum zijn de geschiedenis van het bedrijf, zijn producten en zijn plaats binnen de bedrijfstak te zien. De werkzaamheden van Koninklijke Joh. Enschedé - het vroegere Joh. Enschedé en Zonen - omvatten ruim 300 jaar drukkerij, uitgeverij, lettergieterij en de vervaardiging van waardepapieren zoals bankbiljetten en postzegels.
Museum | Haarlem

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links