De geschiedenis van fruitteelt en fruitrassen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van fruitteelt en fruitrassen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 8
: 't Olde ras
De stichting 't Olde ras verzamelt oude, bijzondere en nieuwe fruitrassen en plant die in haar museumtuin. Tot 2007 zijn zo al ruim 1500 verschillende fruitrassen verzameld, allemaal soorten fruit die in Nederland goed gedijen. Bij de tuin is ook een museum met gereedschappen en informatie over oude fruitrassen.
Museum | Doesburg
: Betuws Fruitteelt Museum
Ruim een eeuw geschiedenis van de fruitteelt kunt u bekijken in het Betuws fruitteeltmuseum. Het leven van een fruittelersfamilie anno 1910 en een veiling uit de jaren vijftig zijn te zien. Verder zijn naast specifieke attributen van de fruitteelt zoals spuiten, snoeigereedschap, controleattributen en sorteermachines ook een groot aantal werktuigen van aanverwante ambachten geëxposeerd.
Museum | Erichem
: Flipje & Streekmuseum Tiel
Dit museum biedt informatie over de geschiedenis van Tiel, zoals bodemvondsten uit de tweede eeuw en een maquette van de stad uit 1650. Het museum heeft regelmatig wisselende exposities. Daarnaast heeft reclamefiguur Flipje twee eigen museumzalen tot zijn beschikking. De geschiedenis van jamfabriek De Betuwe en van de bereiding van de jam waarmee Flipje beroemd werd is hier te zien.
Museum | Tiel
: Fruitteeltmuseum
In dit museum is alles rond het kweken van fruit te zien; van veilingklok en gereedschap tot en met een fruitautomaat.
Museum | Kapelle
: Historische tuin De Warmoes Lent en omstreken
Deze historische tuin toont het leven en werken in de tuinbouw in Lent rond 1930. Groente-, fruit- en plantenrassen worden op traditionele wijze geteeld. Er zijn gebruiksvoorwerpen, gereedschappen en er is een winkeltje met seizoensgebonden assortiment. Tevens zijn er archeologische vondsten uit de streek te zien.
Tuin of park | Lent
: Tuin Hof van Wouw
Bij het Haagse Hofje van Wouw is een zeventiende eeuwse tuin gereconstrueerd die u kunt bezoeken. Naast verschillende vruchtbomen is de grootste attractie van de tuin een collectie van ruim twintig verschillende soorten citrusbomen, een zogenaamd 'Aurantium'.
Tuin of park | Den Haag
: Botanische Tuin de Kruidhof
De Kruidhof is als botanische tuin van Friesland vooral bekend geworden door de uitgestrekte Geneeskruidentuin. Ook de andere zestien kleurige en fleurige tuinen zijn een ware ontdekkingsreis die o.a. leidt langs oude cultuurgewassen, oude fruitrassen, een geurende keukenkruidentuin en een levendige vlindertuin.
Tuin of park | Buitenpost
: Openluchtmuseum De Spitkeet
Openluchtmuseum De Spitkeet laat zien hoe mensen tussen 1800-1950 op de arme Friesch-Groningsche Heide leefden. U kunt dit bekijken in een origineel ingerichte Spitkeet, een Waldhuske en een Woningwetwoning. Verder zijn er een armenkerkhof, oude fruitrassen en akkerbouwrassen te zien. De vaste expositie toont ook antiek gereedschap, kleding en huisinrichting uit de voorgaande eeuwen.
Openluchtmuseum | Harkema

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links