De geschiedenis van fossielen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van fossielen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 4
: Geologie van Nederland
Op deze site vind je een schat aan informatie over prehistorisch Nederland. Sporen uit de bodem van ons land kunnen veel vertellen over de vroegste geschiedenis: fossielen, grondlagen, archeologische vondsten, het landschap en zwerfstenen. Ook vondsten van de Noordzeebodem komen aan bod.
Website
: IJstijdenmuseum
Het IJstijdenmuseum heeft bijzondere collecties stenen, fossielen en mineralen uit de IJstijd, maar probeert ook overblijfselen uit de ijstijden in het landschap te laten zien. Het museum is tevens een van de archeologische steunpunten in een kring van steunpunten in Friesland.
Museum | Buitenpost
: Teylers Museum
Ga eens op ontdekkingstocht door het oudste museum van Nederland, waarin men kennismaakt met voorwerpen van kunst en wetenschap: fossielen en mineralen, natuurwetenschappelijke instrumenten, bijzondere boeken en een fraaie collectie schilderijen, tekeningen, munten en penningen.
Museum | Haarlem
: Naturalis
Voor de allervroegste geschiedenis van Nederland kun je in Naturalis de Oerparade bezoeken. De collectie van het museum bevat veel van de vondsten die gedaan zijn op de bodem van Noordzee op en andere fossielen-vindplaatsen in Nederland.
Museum | Leiden

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links