De geschiedenis van films

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van films.

Gevonden artikel(en): 1

: Annie Bos: Nederlands eerste filmster
Annie Bos: Nederlands eerste filmster Talloze meisjes lieten hun haar net zo knippen als dat van haar en ze was na de Eerste Wereldoorlog de meest gevraagde actrice van Nederland: Annie Bos. Hoewel ze diva werd genoemd gedroeg ze zich niet zo, ze deed bijvoorbeeld haar eigen stunts. Lees meer >>

Gevonden link(s): 4
: Smalfilmmuseum
De collectie van het Smalfilmmuseum is overgenomen door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. De stichting achter het museum bestaat nog wel, meer informatie daarover op deze website.
Website | Hilversum
: Filmmuseum
Het Filmmuseum heeft een verzameling films in beheer die de hele filmgeschiedenis omspant: van stille films uit de beginperiode van de cinema (eind 19de eeuw) tot en met de nieuwste digitale producties. Ook zaken rondom de film zijn te zien, zoals affiches, foto's van filmsterren en filmmuziek.
Museum | Amsterdam
: Draaiorgelmuseum Haarlem
Dit museum heeft naast een aantal draaiorgels ook een theaterorgel in haar collectie. Theaterorgels werden vroeger gebruikt om 'stomme' films van begeleidingsmuziek te voorzien en hebben een heel ander geluid dan het draaiorgel. Regelmatig zijn in het museum gastorgels te horen.
Museum | Haarlem
: Het geheugen van Nederland
Het Geheugen van Nederland is een grote digitale verzameling van illustraties, foto's, teksten, films en audiofragmenten, allemaal van eigen bodem. Ontdek wat Het Geheugen te bieden heeft via thema's of zoek gericht naar (beeld)- materiaal in de meer dan 700.000 afbeeldingen.
Beeldbank

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links