De geschiedenis van drinkwater

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van drinkwater.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 3
: Watertorens in Nederland
Watertorens vormen sinds 1839 een karakteristiek onderdeel van de gebouwde omgeving in Nederland. De eerste torens dienden voor de watervoorziening van de stoomlocomotieven van de spoorwegen. Latere torens dienden de drinkwatervoorziening. Deze site van de Nederlandse Watertoren Stichting legt het een en ander uit.
Website | heel Nederland
: Nederlands Watermuseum
Het Nederlands Watermuseum is een museum over alle aspecten van zoet water. Een doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.
Museum | Arnhem
: Watertoren Heinenoord
Deze watertoren, gebouwd in 1910, is de kleinste watertoren van Nederland die in gebruik is geweest bij een waterleidingbedrijf. Als hulptoren dan, want het drinkwater werd er namelijk vanuit Oud-Beijerland naartoe gepompt. De toren bestaat uit drie etages waarvan de bovenste, het reservoir, een stalen tank is. De inhoud bedroeg 50 m3. Tot 1950 is hij in gebruik geweest voor de drinkwatervoorziening.
Industrieel erfgoed | Heinenoord

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links