De geschiedenis van diorama en kijkkasten

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van diorama en kijkkasten.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Nationaal Tinnen Figuren Museum
Tinnen figuurtjes zijn niet alleen tinnen soldaatjes. Allerlei onderwerpen uit de geschiedenis werden in tin gegoten. De gedetailleerde en handbeschilderde tinnen figuurtjes werden geplaatst in een historisch decor en vormden zo de zogenoemde diorama's. Vooral wijlen dr. W.G.L. Wieringa heeft veel van deze diorama's gemaakt en zijn collectie wordt beschouwd als een van de fraaiste ter wereld.
Museum | Ommen
: Bevrijdingsmuseum Zeeland
De collectie van dit museum is geheel aangelegd door verzamelaar en conservator Jan M. de Jonge. Deze omvat veel complete uniformen (meer dan 200), radio- en zendapparatuur, wapens, gebruiksvoorwerpen, surrogaten, munitie, mijnen, handgranaten en optische apparatuur. Ook zijn er verschillende diorama's te zien.
Museum | Nieuwdorp
: Oudheidkamer Uldrik Bottema
Een permanente expositie geeft een beeld van het leven en werken in Aldeboarn. Maquettes, foto's en gebruiksvoorwerpen geven een indruk van de vele beroepen en ambachten die door de jaren heen in Aldeboarn werden uitgeoefend. Deze zijn in beeld gebracht door 24 diorama's die zijn gemaakt door beeldenkunstenares Carla van der Heyde.
Museum | Aldeboarn
: Nationaal Modelspoormuseum
In het museum zijn verschillende fraaie staaltjes van modelbouw te zien. Naast de rijdende banen zijn er een aantal diorama's waar de meesterbouwers de werkelijkheid in het klein hebben nagebouwd. Verder is er de gigantische collectie van de Sneeker antiquair Piet Scheltema te zien.
Museum | Sneek
: Het Victory museum 1940-1945
Het Victory Museum beeldt door middel van een aantal diorama's verschillende facetten van de Tweede Wereldoorlog uit. Daaronder zijn de Bevrijding van Noord-Nederland door de Canadezen en Polen, een vliegveld van de RAF (Royal Air Force) en operaties van Duitse troepen in Nederland. Naast diorama's zijn vitrines ingericht met allerlei objecten uit de Oorlog, vanuit civiel en militair perspectief.
Museum | Grootegast
: Airbornemuseum Hartenstein
De Slag om Arnhem in 1944 is het onderwerp van dit museum. Aan de hand van foto's, videofilms met beelden uit 1944, diorama's, authentieke uniformen, uitrustingsstukken, wapens en andere voorwerpen (van zowel Geallieerde als Duitse zijde) wordt een beeld van de gevechten in Arnhem en Oosterbeek gegeven.
Museum | Oosterbeek
: Museumpark Bevrijdende Vleugels
In dit museum staat de bevrijding van Zuid Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal. Door middel van documenten, foto's, diapresentaties en diorama's wordt aandacht besteed aan de bezetting en de uiteindelijke bevrijding van Nederland.
Museum | Best

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links