De geschiedenis van dijken, wierden en terpen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van dijken, wierden en terpen.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 7
: Museum Wierdenland
Museum Wierdenland te Ezinge geeft een beeld van de oeroude bewoning van het Groningse kustgebied. U ziet er hoe in de loop van 2600 jaar wierden en dijken werden opgeworpen en afgegraven, en welke sporen dat heeft achtergelaten in het landschap van vandaag.
Museum | Ezinge
: Zand tegen zee
Tussen Camperduin en Petten ligt een nieuw strand en duingebied, de Hondsbossche Duinen, dat is ontstaan door de versterking van de kust met zand uit zee. Direct naast het strand vindt u het Informatiecentrum Kust. In de tentoonstelling Zand tegen Zee leest, hoort en ziet u alles over de kustversterking. Vanaf het informatiecentrum start een (GPS) fietsroute die u onderweg van alles vertelt over het oude en nieuwe land. De route is gratis verkrijgbaar.
Museum | Petten
: Historisch Amstelland
Aan de hand van oude kaarten, modellen, gebruiksvoorwerpen en foto's wordt de geschiedenis van de streek verteld. De nadruk ligt op de strijd tegen het water, maar ook op het winnen van turf uit datzelfde water. De geschiedenis van de Joodse begraafplaats, die tegenover het museum ligt, krijgt ook een toelichting.
Museum | Ouderkerk aan de Amstel
: De Turfschuur Kolhorn
Het historisch informatiecentrum De Turfschuur in Kolhorn toont de geschiedenis van Kolhorn vanaf de jaren 1300. Ook de dijk die het dorp tegen de Zuiderzee moest beschermen krijgt aandacht.
Museum | Kolhorn
: Polderhuis Westkapelle
Dit museum laat de geschiedenis van de dorp Westkapelle zien. Twee elementen zijn daarbij vooral van belang: de aanwezigheid van de dijk bij het dorp en de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum laat vooral zien hoe deze het leven van de inwoners van het dorp hebben beïnvloed.
Museum | Westkapelle
: Nederlands Watermuseum
Het Nederlands Watermuseum is een museum over alle aspecten van zoet water. Een doe-museum waar je bijvoorbeeld een tochtje kunt maken door het riool, een prachtige film over water kunt bekijken, maar waar je ook van alles te weten kunt komen over dijkbeheer, drinkwater, grondwater of watergebruik in Nederland en de rest van de wereld.
Museum | Arnhem
: Watersnoodmuseum
Dit museum geeft een beeld van de gebeurtenissen tijdens en de wederopbouw na de Watersnoodramp van 1953. Ook de locatie van het museum is bepaald door deze gebeurtenis: het is gevestigd in een caisson waarmee in 1953 het laatste gat in de dijken werd gedicht.
Museum | Ouwerkerk

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links