De geschiedenis van de dood

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van de dood.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Dood in Nederland
Veel van Nederlands funerair erfgoed is vastgelegd op deze site. Begraafplaatsen, kerkhoven en oorlogsmonumenten worden beschreven. Ook zaken als grafsymbolen en grafpoŽzie krijgen aandacht. Daarnaast ook veel informatie over graven van beroemdheden uit de geschiedenis.
Website
: Medieval Memoria Online
De database achter deze website bevat beschrijvingen van objecten en teksten die een functie hadden in de dodengedachtenis in het gebied van het huidige Nederland. Beschrijvingen gaan over voorwerpen die gemaakt zijn voor 1580. Het gaat om grafmonumenten en grafzerken, memorievoorstellingen, mMemorieregisters (administratieve en liturgische bronnen) en verhalende bronnen die een rol speelden binnen de dodengedachtenis.
Website
: Nederlands Uitvaartmuseum
Waar mensen leven, sterven mensen. Het Nederlands Uitvaartmuseum 'Tot zover' geeft een overzicht van de funeraire geschiedenis en van uitvaartrituelen uit allerlei streken en culturen.
Museum | Amsterdam
: Historisch Amstelland
Aan de hand van oude kaarten, modellen, gebruiksvoorwerpen en foto's wordt de geschiedenis van de streek verteld. De nadruk ligt op de strijd tegen het water, maar ook op het winnen van turf uit datzelfde water. De geschiedenis van de Joodse begraafplaats, die tegenover het museum ligt, krijgt ook een toelichting.
Museum | Ouderkerk aan de Amstel
: Zerkenvloer van Graft
Nadat de kerk van Graft in 1951 gesloopt moest worden wegens vergaand verval, is de vloer van de kerk bewaard gebleven. De vloer bestaat uit 152 grafzerken. Veel van deze zerken stammen uit de Gouden Eeuw en zijn fraai versierd. De website over de vloer geeft meer informatie over de zerken en de geschiedenis van de kerk.
Funerair erfgoed | Graft

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links