De geschiedenis van botanie

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van botanie.

Gevonden artikel(en): 1

: Alida Withoos
Alida Withoos Al eeuwenlang hebben mensen kennis over bloemen en planten verzameld en vastgelegd. Met de opkomst van meer wetenschappelijke onderzoeksmethoden werd de plantkunde in de zeventiende eeuw een serieuze wetenschap: de botanie. Meer nog dan andere wetenschappen stond de botanie open voor vrouwen. Een van hen was Alida Withoos. Lees meer >>

Gevonden link(s): 6
: Hortus Bulborum
Een Hortus Bulborum is een tuin met louter bloembollen. Ruim 2500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten en andere vaak historische voorjaarsbollen bloeien in deze tuin. Er worden oude bolgewassen voor het nageslacht bewaard, die commercieel nauwelijks meer interessant zijn.
Tuin of park | Limmen
: Botanische Tuin de Kruidhof
De Kruidhof is als botanische tuin van Friesland vooral bekend geworden door de uitgestrekte Geneeskruidentuin. Ook de andere zestien kleurige en fleurige tuinen zijn een ware ontdekkingsreis die o.a. leidt langs oude cultuurgewassen, oude fruitrassen, een geurende keukenkruidentuin en een levendige vlindertuin.
Tuin of park | Buitenpost
: Botanische Tuinen Universiteit Utrecht
De Utrechtse Botanische Tuinen zijn onderdeel van de Universiteit Utrecht en te vinden op twee locaties: Fort Hoofddijk in Utrecht en het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Op en rondom het 19e-eeuwse Fort Hoofddijk vindt je de Rotstuin, de Systeemtuin, de (sub)tropische collecties, de Thematuin en De Vlinderhof. In het Von Gimborn Arboretum staan bomen en struiken centraal.
Tuin of park | Utrecht
: Hortus Haren
Vlak onder Groningen in Haren vindt u de grootste botanische tuin van Nederland: de Hortus Haren. Op een oppervlakte van ca. 20 hectare groeien en bloeien planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld. Er is een Chinese tuin, wilde plantentuin, een pinetum (naaldbomenbos) en een arboretum (loofbomenverzameling). Daarnaast zijn er landentuinen en nog veel andere tuinen.
Tuin of park | Haren
: Hortus Botanicus Amsterdam
De Hortus Botanicus Amsterdam heeft een collectie planten van ruim 4.000 soorten. Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, opgericht in 1638, waar artsen en apothekers onderzoek deden. Dankzij de VOC breidde de Hortus zich in de 17e en 18e eeuw snel uit. Enkele 'kroonjuwelen' van de Hortus stammen uit deze periode, zoals de 300 jaar oude Oostkaapse broodboom.
Tuin of park | Amsterdam
: Databanken van het Meertens Instituut
Beschermheiligen, wederopbouwboederijen, plantnamen en vragenlijsten over dialecten. Het zijn een paar onderwerpen van de databanken van het MeertensInstituut dat de Nederlandse taal en cultuur onderzoekt. Ook naamkunde en uitleenwoorden zijn via deze site op te zoeken.
databank | heel Nederland

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links