De geschiedenis van biografie (levensbeschrijvingen)

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van biografie (levensbeschrijvingen).

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 9
: Digitaal vrouwenlexicon van Nederland
Een schat aan informatie over vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis is te vinden in dit Lexicon. Het omvat de periode van de vroegste tijden tot ongeveer 1850. In korte biografische schetsen vindt je gegevens over vrouwen die ooit invloedrijk, beroemd of berucht waren, maar nu meestal zo goed als vergeten zijn.
Website
: Biografisch Woordenboek van Nederland
Het Biografisch Woordenboek van Nederland (BWN) is een on-line naslagwerk. Hierin zijn korte levensbeschrijvingen opgenomen van personen die tussen 1850 en 2000 in Nederland of in de Nederlandse koloniën een rol hebben gespeeld. Via een zoekscherm en links kan er worden gezocht.
Website
: Biografisch Woordenboek van Socialisme en Arbeidersbeweging
In dit woordenboek kan gezocht worden naar informatie over ruim 500 personen die een rol speelden in de arbeidersbeweging tot ongeveer 1940. Er is een index en een zoekpagina.
Website
: Biografisch Woordenboek van Nederlandse Wiskundigen
De levens van bijna 50 Nederlandse wiskundigen zijn beschreven in de korte artikelen op deze website. Via de alfabetische index is snel de juiste persoon te vinden.
Website
: Joods Biografisch Woordenboek
Ongeveer 500 personen zijn beschreven in dit woordenboek, die allen leefden in de twintigste eeuw. De biografieën zijn goed doorzoekbaar, ook op geboorte- of sterfdatum. Het woordenboek is nog in bewerking en nog steeds groeiende.
Website
: Wie is wie in Overijssel
De naam zegt het al, op deze site kun je zoeken naar personen die van betekenis zijn geweest voor of in de provincie Overijssel. Dit kunnen grote namen zijn, maar ook personen die lokaal of regionaal betekenis hebben gehad. Je kunt binnen deze website zoeken op achternaam, categorie, beroep, plaats en periode en op trefwoord.
Website | de provincie Overijssel
: Biografieën van Nederlandse ondernemers
Deze website bevat (verwijzingen naar) biografische gegevens over circa 4.000 Nederlandse ondernemers. De site is een handig naslagwerk en hulpmiddel voor onderzoek naar ondernemers of ondernemersgroepen. Je kunt bladeren op persoonsnaam of zoeken op (economische) sector, geboorte- en sterfjaar of op trefwoord.
Website
: Biografisch Archief Parlement en Politiek
Ruim 4000 personen die sinds 1796 een rol speelden (of spelen) in het landsbestuur zijn beschreven in dit archief. Via de zoekpagina of enkele links is het mogelijk de gegevens over deze personen te vinden. Het is ook mogelijk om alle leden van het parlement op een bepaalde datum te vinden.
Website
: Biografisch Woordenboek Gelderland
In het Biografisch Woordenboek Gelderland staan korte biografieën van (overleden) mannen en vrouwen die op uiteenlopende manieren een rol hebben gespeeld in de geschiedenis van de provincie Gelderland. Leuk is ook de lijst met beroepen waarop gezocht kan worden.
Website | de provincie Gelderland

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links