De geschiedenis van badplaatsen

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van badplaatsen.

Gevonden artikel(en): 1

: Historische badplaatsen
Historische badplaatsen In Nederland zijn een aantal plaatsen al lange tijd in trek als badplaats. Sommige dorpen zijn nog steeds op toeristen gericht, andere ontwikkelden zich tot kunstenaarskolonie met een geheel eigen stijl. Lees meer >>

Gevonden link(s): 6
: De geschiedenis van Domburg
Domburg is de oudste badplaats van Zeeland. Het is een bekend kuuroord voor elite en kunstenaars. Al sinds 1834 trekken toeristen naar dit plaatsje. De geschiedenis van de plaats Domburg gaat natuurlijk nog verder terug. In 1223 had het bijvoorbeeld al stadsrechten verworven.
Website | Domburg
: De geschiedenis van Egmond aan zee
Begonnen als dorp in de duinen was Egmond in de eerste eeuwen van haar geschiedenis vaak prooi van de zee. Pas met de aanleg van betere wegen en een spoorlijn aan het begin van de twintigste eeuw kan het dorp uitgroeien tot een kuuroord en later een toeristisch dorp.
Website | Egmond aan Zee
: Bergen aan Zee
In 2006 was het nog maar honderd jaar geleden dat de badplaats Bergen aan Zee is ontstaan. Niet zoals veel andere plaatsen uit een visserdorp maar vanuit een particulier initiatief. Deze website vertelt meer...
Website | Bergen aan Zee
: Het Kurhaus
Sinds 1885 staat aan de boulevard in Scheveningen een prachtig Kurhaus. Het was een luxe hotel voor kurende badgasten. Deze webpagina geeft de mogelijkheid een rondleiding te boeken en heeft een video over de geschiedenis van het Kurhaus.
Website | Scheveningen
: Opkomst van de Zeeuwse badplaatsen
Domburg heeft een geschiedenis als badplaats die teruggaat tot de eerste helft van de negentiende eeuw. Omdat een beroemde arts, dokter Mezger, er praktijk houdt trekt ook de adel naar Zeeland. In dit tijdschriftartikel wordt dit nader toegelicht en wordt ook gekeken naar de opkomst van Renesse en Vlissingen als badplaats.
Website | Domburg
: Zandvoorts Museum
Vroeger was Zandvoort een vissersdorp, tegenwoordig een toeristische badplaats. Hoe deze verandering plaatsvond is te zien in het Zandvoorts Museum middels stijlkamers, visserij-attributen, scheepsmodellen, schilderijen, foto's, modellen van oude gebouwen en videopresentaties.
Museum | Zandvoort

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links