De geschiedenis van auto en garages

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van auto en garages.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 5
: Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs
De FEHAC staat voor het duurzaam bezit, verstandig gebruik en blijvend behoud van mobiel erfgoed in het straatbeeld. Voor iedereen die zelf een oldtimer bezit of daar meer over wil weten.
Website
: DAF museum
Dit museum laat zien hoe het ging met het kleine Nederlandse bedrijfje dat zich van eenvoudige dorpssmidse opwerkte tot personenwagenfabriek en later zelfs tot truckproducent van Europees formaat. Op de bovenverdieping geven ruim 40 DAF personenwagens een vrijwel compleet beeld van wat er gebeurde nadat de eerste Daffodil op 23 maart 1959 van de band rolde.
Museum | Eindhoven
: Nationaal Automobiel Museum
De Louwman Collection is door twee generaties van de familie Louwman bij elkaar gebracht. De collectie is al gestart in 1934 en is hiermee de oudste prive-collectie ter wereld. Het wordt door de nationale en internationale vakpers geprezen en betiteld als een van de mooiste automobiel collecties ter wereld die tweehonderd jaar autogeschiedenis laat zien.
Museum | Raamsdonksveer
: Automuseum Schagen
Wanneer rond de vijftig autoliefhebbers hun auto's bij elkaar zetten heb je een automuseum. In Schagen zijn mooie exemplaren te zien van de merken waar iedereen vroeger in reed.
Museum | Schagen
: Historische collectie politie eenheid Rotterdam
De Historische Collectie politie eenheid Rotterdam is eigendom van het korps en is ondergebracht in bureau Crooswijk in Rotterdam. In de collectie bevinden zich onder andere politieauto's, dienstfietsen en uniformen en een bibliotheek met foto's, oude boekwerken en rapporten.
Museum | Rotterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links