De geschiedenis van apotheek en farmacie

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van apotheek en farmacie.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 6
: Nationaal Farmaceutisch Museum
Dit virtuele museum geeft informatie over geneesmiddelen in het verleden, heden en toekomst. Naast Gapergalerij zijn er ook andere webtentoonstellingen te zien.
Website
: Petrus Cadé Herbarium
Dit herbarium uit 1566(!) laat zien hoe in de zestiende eeuw medicinale planten werden gebruikt. De eigenaar was vermoedelijk de apotheker Petus Cadé. Op deze engeltalige site is het hele boek te bekijken en veel uitleg over de betekenis van de collectie te vinden.
Website
: Museum Heerenveen
Dit museum in Heerenveen heeft een brede collectie. De vaste presentatie beslaat de cultuurgeschiedenis van Heerenveen en omgeving. Blikvanger is een stadsmaquette van Heerenveen anno 1830. Ook de vorstelijke geschiedenis van Oranjewoud komt in het museum aan bod. Verder nog een complete veenarbeiderswoning, Abe Lenstra en andere Heerenveense sporthelden en een 19de eeuwse apotheek die nu de museumwinkel is.
Museum | Heerenveen
: Museum de Dorpsdokter
Een museum gewijd aan de werkzaamheden van de dorpsdokter, in vroeger tijden een belangrijke persoon in ieder dorp. Naast oude medische platen en boeken, toont het museum het instrumentarium van de dorpsdokter uit de periode 1800-1945. Onder andere zijn te zien amputatiezagen, aderlaatvlijmen, een bloedzuiger op sterk water, verlostangen met houten handvatten en ouderwets narcosemateriaal. Het museum bezit ook de collectie van het voormalige drogisterijmuseum.
Museum | Hilvarenbeek
: Medisch Farmaceutisch Museum De Griffioen
Dit museum bezit een verzameling historische medische instrumenten, een hoeveelheid verpleegkundige gebruiksvoorwerpen, een oude apotheek en een bibliotheek. In het museum wordt tijdens de rondleidingen vooral de nadruk gelegd op de geschiedenis van het instrument zoals dat door medici werd gebruikt.
Museum | Delft
: Hortus Botanicus Amsterdam
De Hortus Botanicus Amsterdam heeft een collectie planten van ruim 4.000 soorten. Oorspronkelijk was de Hortus een medicinale kruidentuin, opgericht in 1638, waar artsen en apothekers onderzoek deden. Dankzij de VOC breidde de Hortus zich in de 17e en 18e eeuw snel uit. Enkele 'kroonjuwelen' van de Hortus stammen uit deze periode, zoals de 300 jaar oude Oostkaapse broodboom.
Tuin of park | Amsterdam

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links