De geschiedenis van ansichtkaarten

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van ansichtkaarten.

Gevonden artikel(en): 1

: Slijterij Nieuw Engeland: een ansicht dateren met het telefoonboek
Slijterij Nieuw Engeland: een ansicht dateren met het telefoonboek
De naam van de Utrechtse buurt Nieuw Engeland is nog altijd met raadselen omgeven: tot nu toe is het onduidelijk hoe buurt aan zijn naam is gekomen. Tien jaar geleden kwam ik op internet een ansichtkaart tegen van Slijterij Nieuw Engeland die aan de Vleutenseweg (en dus in de buurt Nieuw Engeland) was gevestigd. Zou de buurt misschien naar die slijterij zijn genoemd omdat die heel bekend was? Of is het toch gewoon andersom, is de slijterij naar de buurt genoemd? Om die vraag te beantwoorden is het belangrijk te achterhalen in welk jaar de foto is genomen. Is dat voor of na dat de naam Nieuw Engeland gangbaar werd? Lees meer >>

Gevonden link(s): 3
: Onbekend in Nederland
De ansicht- en fotokaart was aan het eind van de negentiende eeuw enorm populair. Niet van elke kaart is het makkelijk te achterhalen waar ie vandaan komt. Op deze site staan honderden foto's waarvan we nog niet weten waar het is of was. Weet u het?
Website
: Zoekplaatjes in oude ansichten
Verzamelaars van ansichten hebben altijd wel een aantal kaarten in hun collectie met onbekende stads- of dorpsgezichten. Ook handelaren hebben vaak een bak onbekend. Arnold Tak heeft een uitgebreide collectie van dit soort ansichten. Op deze website legt hij ze voor aan een groot publiek. Iedereen mag meedenken over de herkomst van de zoekplaatjes. Je kunt ook zelf een zoekplaatje insturen aan Arnold.
Website
: Zoekplaatjes
Op deze site staan foto's waarvan niet bekend is waar ze gemaakt zijn. Die plaats proberen we te achterhalen. Je kunt op ieder zoekplaatje reageren. Bijzonder is het kenniscentrum met informatie over lantaarnpalen en huisnummers.
Website

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.