De geschiedenis van Maatschappij van Weldadigheid

Klik op de titels van onderstaande items voor meer informatie over de geschiedenis van Maatschappij van Weldadigheid.

Gevonden artikel(en): 0

Gevonden link(s): 3
: De Koloniën van Weldadigheid
Aan het begin van de negentiende eeuw vindt in de Verenigde Nederlanden een grootschalig maatschappelijk experiment plaats. Doel: een eind maken aan armoede. De Maatschappij van Weldadigheid koopt vanaf 1818 grote, onontgonnen stukken land op. Daar worden in zeven jaar tijd zeven Koloniën van Weldadigheid opgericht: vijf in het noorden van Nederland en twee in het zuiden, in wat nu de Belgische Kempen zijn. Deze site geeft uitleg over de verschillende locaties en de Maatschappij zelf.
Website
: Museum de Proefkolonie
Aan het einde van de achttiende eeuw leefde bijna de helft van de bevolking van Amsterdam in armoede. Voor J. van den Bosch was dit aanleiding om in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid op te richten. Er wordt begonnen met het stichten van koloniën voor de arme stedelingen. Dit museum laat de geschiedenis van deze mensen en de Maatschappij zien.
Museum | Frederiksoord
: Gevangenismuseum Veenhuizen
Het Gevangenismuseum in Veenhuizen in Drenthe laat zien hoe misdadigers sinds 1600 in Nederland werden berecht en bestraft. In een nagebouwde cel is zelf te ervaren hoe het is om opgesloten te zitten en ook de schandpaal kan geprobeerd worden.
Museum | Veenhuizen

advertentie

Zoek je een geschiedenisboek?

Onder de knop boeken vind je supersnel de nieuwste titels.

: Gesponsorde links